Stejně jako ostatní seriály a filmy ovlivnila i natáčení Devadesátek pandemie koronaviru, a herci si tak své role »odnášeli« do soukromého života. Nejhůře to odnesl právě Bořek, když musel chodit se střihem podle hrnce po ulicích.

„Kvůli covidu se natáčení mé role protáhlo na skoro půl roku. Takže jsem chodil půl roku s tím šíleným účesem, se kterým nešlo nic udělat a smáli se mi úplně všichni,“ řekl deníku Aha! Slezáček. „Mimochodem, když jsem točil první scénu, Ondra Sokol se musel jít schovat za roh, aby nebylo vidět, jak strašně se mi směje,“ dodal Bořek na adresu kolegy Sokola alias nadporučíka Tůmy, s nímž se jeho postava Alexeje začíná podezřele paktovat...

Jako správný mafián z Východu musel mít Bořek i pořádný akcent, který jen dokresloval jeho postavu drsňáka. „Všechny na place štvalo, že jsem na ně pořád, i mimo natáčení, mluvil s tím brutálním ruským přízvukem,“ řekl se smíchem Slezáček, který je tak nějak pro padouchy předurčen. „Já pořád hraju záporáky, snad s výjimkou jednoho seriálu. Ale mám je rád. Výrazné role jsou velmi vděčné, je se čeho chytit,“ dodal na závěr herec s tím, že ani vteřinu neváhal o nabídce padoucha v seriálu.

Minulý rok se Bořek objevil v epizodní roli v seriálu Boží mlýny, kde hrál šarlatána Ezechiela, který kolem sebe shromáždil sektu a pořádal falešné obřady. Role mu tak sedla, že divákům běhal mráz po zádech. „Pan Slezáček byl tak uvěřitelný, že bych snad i sama vstoupila do jeho sekty,“ ozývalo se po Bořkově výkonu.

VIDEO: Dobrodružství ruské mafie v ČR: Skutečný příběh plný brutality

Video
Video se připravuje ...

Dobrodružství ruské mafie v ČR: Skutečný příběh plný brutality Videohub

Fotogalerie
61 fotografií