Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ina T. zhodnotila vkus slavných mužů. Elegán Bartoška, soška nevkusu pro Davida a Zounara

/
  • Ina T. si vzala na paškál české muže
    24. ledna 2022 ● 05:00

    Jejich dámské protějšky čelí za své módní volby neustálému hodnocení, a proto je na čase podívat se blíže na styl tuzemských mužů. Ať už se jedná o herce, zpěváky či moderátory, chyby v jejich odívání jsou, zdá se, dost podobné. Přílišná ležérnost, preferovaná pohodlnost před elegancí a ignorace dress code, který je v Česku stále brán na lehkou váhu. Otázka tedy zní, mají čeští muži vkus a specifický styl, nebo se vezou na vlně mainstreamu, jenž osobitost automaticky zamítá?

  • 1.

    Hynek Čermák (48) - Dobrá inspirace na městský outfit 2-

    Je obsazován do rolí drsných policejních vyšetřovatelů, tentokrát se však vžil do role psychopatického sériového vraha v minisérii Případ Roubal, na jehož premiéru dorazil. Držitel Českého Lva pro tu příležitost vybral v béžovo-hnědé barevnosti nesoucí se model složený z úpletového svetru s výrazným límcem, klasický rovný trench-coat, hnědé kalhoty a bytelné kotníkové boty s výraznou světlou podešví. Celek korunovaný povedenou vlněnou bekovkou je skvělým příkladem městské casual elegance. Nicméně na společenskou premiéru svojí ležérnosti vhodný, troufám si tvrdit, není.

  • 2.

    Jan Cina (33) - Unisex streetstyle 1

    Vítěz poslední řady televizní show Stardance má pro odívání cit a vládne vlastním osobitým stylem, kombinujícím street style prvky s posledními trendy. Tomu odpovídá i model ze křtu knihy Patrika Hartla složený z bílého basic trika, jenž vykukuje zpod over size prodlouženého saka se záměrně roztřepenými okraji klopy. Eleganci pak dobře nabourávají sportovní rovné kalhoty s lampasy, doplněné o bílé tenisky na platformě a genderově neutrální variantu modelu zdárně pečetí jemné šperky.

  • 3.

    Vladimír Polívka (32) - Pozor na obnošenost doplňků 1-

    Syn slavných rodičů vystupující jako filmový a divadelní herec, ale též jako moderátor, je prototypem muže, jemuž je styl přirozeně blízký. Mohlo by mu být vyčítáno, že se roky objevuje ve stejném vlněném kabátě velbloudího odstínu, ale to jen dokazuje, nakolik byla jeho koupě správná a nadčasová, neboť je právě tento svrchník stále in. Černý základ v podobě košile a kalhot na puky pak nechává vyznít hnědé doplňky v podobě pásku a šněrovacích polobotek, jen přes rameno přehozená aktovka působí značně obnošeně.

  • 4.

    Jiří Bartoška (74) - Dress code v malíku 1

    Prezident Karlovarského filmového festivalu mezi českými muži roky vyčnívá vrozenou módní sofistikovaností a dodržováním dress code, jenž je v našich končinách zhusta ignorován. Důkazem budiž i na premiéru filmu Petra Kolečka Zbožňovaný vybraný, tělu dobře padnoucí tmavě modrý oblek s jemnou kostkou, doplněný o bílou košili a se zbytkem ladící světle modrou kravatou. Lakovkami kompletovaný uhlazený celek chybu nemá, jen kravata mohla mít více utažený uzel. 

  • 5.

    Michal David (61) - Přešlap lidového hitmakera 5

    Zpěvák a autor mnoha hudebně pokleslých, zástupy fanoušků adorovaných songů opakuje stále ty samé módní přešlapy. Stehna i lýtka těsně obepínající džíny patří nepochopitelně mezi zpěvákovy oblíbené kousky, stejně jako lesklé saténové košile či kýčovitá, zlatou nití protkávaná brokátová saka. Světem světských nepochybně silně ovlivněný vkus zpěváka působí dojmem zaostalého šviháka a ve finále souzní s lidovými odrhovačkami, jimiž své fanoušky zásobuje.  

  • 6.

    Jiří Langmajer (55) - Horský model na tiskovku nepatří 5

    Tisková konference sic nemá tak striktní dress code jako premiéra, neboť se jedná o méně formální akci. Jistou estetičnost v outfitech příchozích, například v podobě balancu mezi sportovně elegantní rovinou, zasluhuje. Tu ve svém outfitu zcela destabilizoval herec známý z mnoha rolí milovníků, jenž na tiskovku dorazil v teplácích do manžety, triku s potiskem a funkční prošívané vestě na zip. Ta celek spolu s teniskami korunovala na volnočasový, do města či společnosti nepatřičný model. O to větší škoda, když víme, že herec dokáže být stylovým, muže inspirujícím dandym.

  • 7.

    Bořek Slezáček (54) - Klasika s výhradou 2

    Je moderátorem, hudebníkem i expartnerem mnoha známých žen včetně Aleny Šeredové či Simony Krainové. Na nedávný křest knihy Když skočíš, já taky od Báry Basikové pak dorazil v rovně střiženém tříčtvrtečním kabátě, jenž je klasikou a který umně doplnil jak na tělo ulitým vroubkovaným rolákem, tak skvělými perkami se zaoblenou špičkou. Diskutabilní jsou jen šedé, nohy obepínající, na kolenou i stehnech potrhané džíny, které jsou pár let pasé a nekorespondují se Slezáčkovým jinak příjemně nadčasovým vkusem.

  • 8.

    Martin Zounar (54) - Válka odstínů 4

    Představitel doktora Švarce z nekonečného seriálu Ordinace se výrazných barevných kombinací nebojí, což je však jediné, co lze v jeho případě pochválit. Brčálově zelený bomber vyšperkovaný nášivkami a kontrastními zipy vkusem neoplývá, stejně jako triko s nápisem přes prsa, jenž představuje typickou českou nekultivovanost. Ladit rudé sportovní tenisky s barvou kalhot kýžený efekt nepřináší a navíc se s výrazným odstínem bundy nepříjemně tlučou. Tohle jde mimo trendy i dobrý vkus.

  • 9.

    Vojtěch Dyk (36) - V brázdě fádnosti 3-

    Mezi slavnými českými muži bývá přezdíván českým dandym, což je v jeho případě označení lehce sporné. Zejména proto, že se mu v oblékání daří střídavě úspěšně. Na hraně byl i jeho outfit ze křtu knihy Il Boemo, kam herec a fenomenální zpěvák oblékl černé, vůči jeho postavě značně krátké nohavice, triko s potiskem a horizontálními barevnými pruhy zdobený propínací cardigan s extra hlubokým výstřihem. Vínové kotníkové boty se šněrováním sice stylově doplňují pohodový, nenucený celek, avšak od známé tváře, jenž má být davům inspirací, bych věru čekala mnohem víc. 

  • 10.

    Josef Polášek (56) - Outfitová minela 5

    Herec objevující se v seriálech i filmech, kterého má paradoxně nejvíc diváků zafixováno z legendární vánoční reklamy, prokázal, že zájmem o módu ani vkusem neoplývá. Pokud ano, nevzal by na sebe kombinaci trika s potiskem, volných plandavých džín, zimní prošívané bundy a šněrovacích trekových bot na premiéru divadelní hry. Outfitová volba, jež absentuje respektem k hereckým kolegům i divadlu jako takovému, je na formální akci nemístným kiksem. Minelou značící absenci osobní kultivovanosti.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy