Podoba s jednou z nejvýraznějších postav pražského podsvětí 90. let, který si odseděl 18 let za vraždu manželky, je neuvěřitelná. Jonák mě rozsekal, úžasné, boží, neuvěřitelný výkon Novotného, skvěle zahráno. Žádná karikatura, šla z něj správně nebezpečná světská temnota,“ nešetří diváci superlativy.

Samotný herec je ale v reakcích trošku opatrnější. „Myslím, že z hodně velké části je to zásluha maskérů, protože co oni odvedli za práci, to je neuvěřitelné. A také kostýmy dotažené do všech detailů,“ řekl Blesku Novotný. „Ale samozřejmě mě pochvaly těší, chodí mi i esemesky od kamarádů, že Jonák ožil,“ pokračoval herec s tím, že to ale není jen o jeho mafiánské postavě. A jaká byla Novotného reakce, když se poprvé uviděl namaskovaný? „Ty vo*e!“ řekl na závěr se smíchem Michal.

Rekordní sledovanost

Devadesátky se v neděli dostaly téměř na dvoumilionovou sledovanost. Minisérii si pustilo 1,883 milionu diváků starších patnácti let, což byl nejlepší výsledek celého začátku televizní roku 2022. Seriál předchází oblíbenými Případům 1. oddělení, jejíž první série si držela pravidelnou sledovanost okolo 1,5 milionu a druhá řada si vedla ještě lépe se sledovaností v rozmezí 1,7 až 1,8 milionů diváků. Pravdivé příběhy z pera bývalého elitního kriminalisty Josefa Mareše (58), jenž stojí za vešemi třemi krimisériemi, zkrátka táhnou.

Video: Martin Finger v Devadesátkách převzal roli Polívky: Z čeho mu nebylo dobře?

Video
Video se připravuje ...

Martin Finger v Devadesátkách převzal roli Polívky: Z čeho mu nebylo dobře? Petr Macek

Fotogalerie
45 fotografií