Stalo se na jaře 2020 v době, kdy vypukla první velká pandemie covidu-19 u nás. „Samík se narodil předčasně a ačkoli všechny nástrahy zvládl, nakonec bohužel došlo k zanícení střev a po třiadvaceti dnech svůj boj o život prohrál,“ svěřil se nešťastný táta.

Šestý smysl

Kvůli pandemii nemohl za synem ani do nemocnice. „Doktoři říkali – běžte domů, můžete Samíka kdykoliv navštívit. Nevěřil jsem tomu, prostě šestý smysl,“ popsal webu Super.cz Petr s tím, že jeho žena tam zůstala a hned druhý den se všechny špitály uzavřely.

„Přestože se vše rýsovalo dobře, nakonec přišla zpráva – přijeďte se se synem rozloučit. Držel jsem toho andílka se ženou do poslední chvíle v náruči. Bojoval jako lev – tak, jak ani já do té doby bojovat nedokázal...“ hlesl smutně Petr.

Znovu otcem

O svou bolest se podělil i na sociálních sítích. „Nám sdílení bolesti moc pomohlo, ozvala se nám pak spousta lidí se svými příběhy a šlo to snáze překonat. Do MasterChefa jsem šel s tím, že o tom musím mluvit, aby se další lidé, co to zažili, nebáli. Protože dusit to v sobě je ta nejhorší věc, která se dá udělat,“ svěřil Smazal, který v televizní soutěži vaří v typickém kloboučku, webu expres.cz.

Říká, že s manželkou jsou si dnes blíž než dřív. Pomohlo jim i to, že rychle přišlo další těhotenství. „Když jsme zjistili, že je žena zase těhotná, bylo to jako dar od Boha. Proto se malinký jmenuje Nataniel. To znamená bohem darovaný,“ prozradil Petr, který se v dubnu stal znovu otcem.

Drama se opakovalo

Komplikace se dostavily i u dalšího porodu. „U druhého syna došlo skoro k tomu samému, ale už jsme měli kontakty v Praze, takže to dobře dopadlo. Můžeme mít i další děti, ale budeme muset vždycky hlídat, aby nedošlo k předčasnému porodu, kterým nám v Plzni vyhrožovali. Proto víme, že tam už rodit nebudeme,“ uzavřel Petr s tím, že plánují další miminko.

Video: MasterChef Česko: Paolo – Ital, co neumí italsky!

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko: Paolo – Ital, co neumí italsky! TV Nova

Fotogalerie
16 fotografií