„Zaposlouchejte se do unikátního multižánrového koncertu z Národního divadla a zkraťte si tak čekání na restart živé kulturní scény,“ lákali tvůrci milovníky české hudební scény na přímý přenos koncertu z Národního divadla, jehož iniciátorem byl Metronome Festival. A rozhodně své diváky nezklamali.

Účastnily se ho hvězdy nejzářivější, Mig 21 v čele s hercem a zpěvákem Jiřím Macháčkem (54), Vojtěch Dyk (35), Meky Žbirka (68), Václav Neckář (77), Bára Poláková (37) s Danem Bártou (51), Jiří Korn (71) Ondřej Ruml (39), Klára Vytisková (35) či Jana „Uriel“ Kratochvílová (68), a dále třeba kapely Monkey Business, Morcheeba nebo Wohnout… Byla to zkrátka pořádná nálož pro uši posluchačů trvající téměř tři a půl hodiny, a každý si tam našel to své.

„Po dlouhé době pozitivní duševní potrava, děkuji, tleskám a fandím. Úžasně všestranný projekt,“ zaznívaly nadšené ohlasy na oficiální facebookové stránce ČT art. „Luxusní, od výběru interpretů přes zvuk po kamery! Klobouk dolu za tento nápad, zpracování, prostředí, choreografii, interprety a jejich výkony! Skvělá podívaná, moc se bavíme. Všichni zúčastnění jsou určitě rádi, že se mohli sejít.“

Samozřejmě jako vždycky, i tentokrát nechyběly i nějaké ty negativní komentáře, které celý koncert přirovnávaly k „hodně špatnému dílu Ein Kessel Buntes“. Diváci byli podle všeho nejvíce nespokojení s moderátory Ondřejem Cihlářem (42) a Petrem Prokopem (43), což je mimochodem syn známého zpěváka a herce Michala Prokopa (74). „Moderátoři jsou katastrofa, nejlepší by bylo mluvené slovo úplně vypustit. Na úžasnou hudbu si ráda počkám v párminutovém tichu.“

VIDEO: Jak se natáčeli Piráti z Karibiku 4

Video
Video se připravuje ...

Jak se natáčeli Piráti z Karibiku 4 Blesk.cz

I tak šlo ale podle webu Mediaguru o historicky nejsledovanější přenos na ČT art – dívalo se na něj totiž v takzvaném „prime time“, tedy v hlavním vysílacím čase, 375 tisíc lidí bažících po troše umění v této složité době. Na špici žebříčku sledovanosti byly ale Zázraky přírody, které na ČT1 uvádí herec Maroš Kramár (61), hvězda primácké Slunečné, společně s Vladimírem Kořenem (47). Tento pořad si pustilo 810 tisíc diváků. Bodovala i Nova se čtvrtým dílem Pirátů z Karibiku: Na vlnách podivna. Ten totiž vidělo 606 tisíc lidí. A úspěch měla i Prima s komedií Slečna drsňák, kterou si nenechalo ujít 438 tisíc diváků. Jak se zkrátka říká, tisíc lidí, tisíc chutí. A do chuti mnohých z nich se trefil i koncert Národ sobě - kultura tobě.

Fotogalerie
105 fotografií