Od prvního dílu drží primácký seriál Slunečná senzační sledovanost a kraluje úterním a čtvrtečním večerům. A značně zpopularizoval i Evu Burešovou (27) v roli Týny a Marka Lamboru (25) coby Janka Linharta. Jenže nebude to asi dlouho trvat a budou si musel hledat novou práci.

„Ať se vám to líbí, nebo ne, Slunečná skončí. Nechceme jít cestou nikdy nekončících seriálů. Může to mít sto šedesát dílů, ale musí to mít začátek, prostředek a konec. Takže pracujeme na tom, co nahradí Slunečnou,” prohlásila Hornová v rozhovoru pro časopis Vlasta.

Deník Aha! oslovil tiskové oddělení televize Prima, ale tam na rozdíl od ředitelky obsahu mlží. „V tuto chvíli se k tomu nechceme vyjadřovat,” sdělil Aha! Josef Ducký.

VIDEO: Libuše Švormová přijede udělat do Slunečné pořádek

Video
Video se připravuje ...

Libuše Švormová přijede udělat do Slunečné pořádek FTV Prima

Co seriál nahradí, zatím všichni tají. Podle informací Aha! by to mohl být připravovaný seriál Hvězdy nad hlavou s Bolkem Polívkou (71) či Terezou Kostkovou (44), který je také z venkovského prostředí a už je dotočený. „Stavíme novou věc na zelené louce,” naznačila ředitelka, že ve hře je i novinka.

Hornová, která přešla na Primu z Novy, nezastírá, že se tři roky pokoušela nasadit proti Ordinaci cokoli, co by ji oslabilo. „Zkoušeli jsme to Ohnivým kuřetem, Krejzovými, ale nedařilo se. Až přišla Slunečná, která se na Primě čtyři roky válela nachystaná,” přiznala ředitelka obsahu.

Když porazili Ordinaci, byla to prý naprostá euforie. „To je tak nepopsatelný pocit! Víte, že se vám podařilo něco neuvěřitelného, že jste po patnácti letech sesadili z trůnu královnu. Je to jako u sportu, když zvítězíte na olympiádě, když překonáte sama sebe a uběhnete maraton,” popsala Hornová.

VIDEO: Slunečná a pár facek: Kdo si vjede do vlasů v populárním seriálu?

Video
Video se připravuje ...

Slunečná a pár facek: Kdo si vjede do vlasů v populárním seriálu? FTV Prima

Kdo je Lenka Hornová?

V televizi Nova začínala Hornová v roce 1993 jako moderátorka Snídaně s Novou. Později se proslavila pořadem Prásk!, kde zpovídala nejrůznější celebrity. Zabrousila i do investigativní žurnalistiky Občanského juda.

Z moderátorky postupně povýšila na producentku. Jenže poté, co reality show Big Brother propadla v konkurenci s primáckými VyVolenými, ji televize Nova v tichosti odklidila na nucenou dovolenou.

Když tři týdny doma brečela do polštáře a nic se nedělo, zavolal jí vedoucí projektu Radek Bajgar (58) a zlanařil ji do Ulice jako scenáristku. Nakonec ji jako krizového manažera nasadili na Ordinaci, kde strávila na ní šest let. To se změnilo před čtyřmi lety, kdy ji přetáhla Prima jako šéfku obsahu.

VIDEO: Fanoušci budou překvapení i šťastní - Čestmír Mázl opouští vězení! 

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci budou překvapení i šťastní - Čestmír Mázl opouští vězení! TV Nova

Fotogalerie
134 fotografií