Britská média v současnosti tvrdí, že choť prince Harryho (39) zvažuje vstoupit do politiky. Kandidovat by měla na místo v Senátu za Kalifornii, kde by nahradila Dianne Feinsteinovou (†90), která nedávno zemřela. Pokud by Meghan kývla, sloužila by jako náhrada zesnulé dámy v Senátu zbývajících 13 měsíců funkčního období. 

„Meghan je rozhodně vzdálenou možností, ale v současné americké politické situaci není nemožné. Už se staly mnohem divočejší věci,“ uvedl zdroj britského Daily Mailu k celé záležitosti.

Novou senátorku, respektive náhradu za zesnulou Feinsteinovou, má právo vybrat guvernér Kalifornie Gavin Newsom. Problém je ale v tom, že údajně řekl, že na toto místo chce ženu tmavé pleti, jenže...

„Problémem, který nyní čelí, je ten, že všechny nejlepší kandidátky již oznámily svůj zájem o senátorský post ve volbách v listopadu 2024. Guvernér Newsom nemůže teď zvolit žádnou z těchto kandidátek, protože by to bylo považováno za velkou a velmi nespravedlivou výhodu. Byl by obviněn z toho, že jí nadržuje. Musí proto najít ženu barvy pleti, která by mohla zastávat funkci po dobu 13 měsíců a souhlasila by s tím, že se nebude ucházet proti zkušeným politikům, kteří již dali svou kandidaturu do hry. Není tolik žen, které by splňovaly tuto podmínku, a proto se zmiňuje jméno Meghan,“ vysvětloval zdroj.

Meghan se navíc již prý setkala s významnými osobnostmi, aby jí pomohli s kampaní pro politickou kariéru. Údajně již absolvovala i virtuální hodinové setkání s guvernérem Newsomem, kterého se účastnil i princ Harry. 

Nutno ovšem dodat, že britská královna rodina, jejímž je Harry přece jen členem, takovou angažovanost asi neuvidí ráda. V jejich pravidlech je zásadní zůstat apolitičtí a co nejméně zasahovat do politického dění, což je v naprostém rozporu s případnou politickou funkcí Meghan, i když se tedy jedná o jinou zemi.

Ještě nedávno se přitom spekulovalo o tom, že král Karel III. dá Harrymu k dispozici nějaké bydlení v Londýně, aby měl kde přebývat, když se rozhodne přijet z Ameriky na návštěvu. Jen aby si to ve světle nových událostí nerozmyslel... 

 

Video
Video se připravuje ...

Třaskavý dokument Harry a Meghan: další ukázky, další bouře Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

Fotogalerie
63 fotografií