Královským dítkům Georgeovi(7) a Charlotte (5) minulý týden skončila škola a započaly vánoční prázdniny. Jejich rodiče William a Kate toho náležitě využili a vzali je i s nejmladším Louisem (2) na venkov - konkrétně na venkovské sídlo Anmer Hall v Norfolku, které jim po svatbě věnovala samotná královna Alžběta II.(94).

Obvykle svátky tráví společně s ní a zbytkem početného klanu, ovšem letos to kvůli situaci ohledně koronaviru nepůjde. Britský premiér právě zpřísnil veškerá pravidla v zemi, ovšem monarchové s tím tak trochu počítali již dopředu. Sama panovnice oznámila již koncem listopadu, že své každoroční vánoční oslavy v Sandringhamu tentokrát raději zruší, jelikož by se tam sešly víc než tři domácnosti, což nyní není žádoucí. Královna navíc nechtěla, aby se její příbuzní cítili povinni za ní přijet. 

VIDEO: Jak jindy slaví Vánoce královská rodina a jaké dárky dostane služebnictvo?

Video
Video se připravuje ...

Jak slaví Vánoce královská rodina a jaké dárky dostane služebnictvo? Blesk

Stejně tak vévoda a vévodkyně z Cambridge už měli dopředu jasno, že Vánoce raději oslaví jen společně s dětmi. „William a Kate chtěli vypadnout z Londýna, aby zažili přes Vánoce pořádné prázdniny. Plánovali je strávit o samotě, bez ohledu na nové restrikce. A to se teď rozhodně měnit nebude,“ cituje Mirror zdroj blízký královské rodině.

Ovšem i ta, stejně jako celý svět, doufá a věří, že se situace brzy obrátí k lepšímu. Královna a její choť princ Philip (99) se dokonce nechali slyšet, že jakmile to bude možné, nechají se proti covidu očkovat.

VIDEO: William a Kate představili třetího potomka!

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

Fotogalerie
106 fotografií