Jako jedna z mála hereček dává na karlovarském festivalu přednost filmům před divokými mejdany. „Do kina tu chodím denně, ale zvládám to jedině večer, protože přes den mám povinnosti. Na večírcích moc dlouho nevydržím, i když k Varům patří a potkávám tam kamarády, ale čím víc rolí alkoholiček mám, tím míň piju,“ přiznala herečka, že ji i role v Kolečkově seriálu ovlivnila v civilu.  

Kalendář na víno

V desetidílné sérii zůstane vtipnou glosátorkou šíleného dění v chatařské osadě, coby Dagmar Krausová ale začne hasit žízeň. „Bylo to těžký, protože jsem si musela hlídat, kdy jsem byla ovíněná jednou skleničkou a kdy je to několika lahvemi. A jelikož se obrazy točí na přeskáčku, tak je to docela matematika. Musela jsem si napsat kalendář a zapisovat si míru každé té scény,“ smála se sympatická blondýnka.

Vinná náhražka

Ačkoli samozřejmě nepopíjela alkoholický nápoj z hroznů - víno, žaludek se jí po celém dni zvedal asi úplně stejně. „Když to bylo bílé víno, tak mi dávali bezinkovou šťávu, někdy jablečný džus a červené víno mi fejkovali rybízovým džusem, když už to jedete podesáté a máte desátou skleničku, tak už to taky není úplně ideální,“ vtipkovala Plodková, která má sama chalupu v Krkonoších a snaží se na ní trávit volné chvilky. A co konkrétně prozradila o své roli? "Dagmar začala mnohem více pracovat, je toho na ni moc a do té Osady se snaží jezdit, aby vypnula. Moc se jí to ovšem nedaří, je z toho taková nervózní a šéf jí poradí zázračnou medicínu. Začne se uvolňovat košér vínem a pak už je jí to jedno," shrnula, na co se můžou diváci těšit. 

Video
Video se připravuje ...

Jana Plodková na červeném koberci: Vynesla recyklační model! Markéta Reinischová

Fotogalerie
47 fotografií