Když se řekne Jituš z Účastníků zájezdu, je navíc každému jasné, kdo to je – možná ne podle jména, ale tvář se nezapomíná. Herečka Eva Leinweberová  na karlovarském festivalu představuje hned dvě novinky - seriál Osada a snímek Radka Bajgara Kurz manželské touhy. 

Eva se natají tím, že by se ráda vymanila ze škatulky - blbá paní. „Neustále mě do těchto rolí obsazují. Buď jsem typická žena z lidu, nebo nejsem úplně nejchytřejší, nerozumím tomu. Vždycky mi hned nasadí příšerné brejle, zakážou mi namalovat se a jdu na plac. V seriálu Trpaslík mi lepili chlupy do podpaží, což už bylo i na mě moc. Už bych chtěla být někde za chytrou a hezkou paní,“ řekla se smíchem Blesku herečka, která jde z role do role.

VIDEO: Jituš z Účastníků zájezdu Eva Leinweberová: Nechápu, proč pořád dostávám role blbek! 

Video
Video se připravuje ...

Jituš z Účastníků zájezdu Eva Leiweberová: Nechápu, proč pořád dostávám role blbek! Markéta Reinischová

Mám to štěstí, že jsem točila celou pandemii a teď už čekám na premiéry. Ve Varech jsem vždy jen na otočku s delegací, což se moc nelíbí mé dceři (13). Asi by byla ráda, kdybych se pořád nevracela domů a ona měla klid," dodává sympatická hnědovláska. 

Eva je rozvedená a s hercem Ondřejem Nosálkem má dceru Dorotku. Sama je jedináček, a i její dcera je jedináček. “Chtěla jsem mít víc dětí, ale prostě to nevyšlo, s tím už nic neudělám," usmívá se Leinweberová. 

Fotogalerie
24 fotografií