Je to tak! Johnny Depp přiletěl ve čtvrtek večer z Londýna do Karlových Varů! Na místním letišti přistál pár minut před 23. hodinou.

Na hollywoodského herce čekal kromě fanoušků i samotný ředitel filmového festivalu Jiří Bartoška (74) s početnou ochrankou. Po Deppově příletu ho přišel přivítat ve žluté reflexní vestě až k letadlu, ze kterého herec vystoupil jako poslední po celé posádce a ve svých typických kulatých brýlích, které doplnil o černou kšiltovku. Z letiště pak zamířili směrem do hotelu Pupp.

Před hotelem na Deppa čekaly davy fanoušků, bodyguard mu ovšem nedovolil rozdávání autogramů. Hollywoodská star tak alespoň směrem k fanouškům vysílala nejrůznější gesta a posunky, ze kterých se dalo vyčíst, jak moc ho zájem o jeho osobu těší, a že čas na rozdávání autogramů teprve přijde.

Na 55. ročníku MFF v Karlových Varech bude zastávat „pirát z Karibiku“ funkci jako herec i jako producent. V irsko-britském dokumentu Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem hraje sám sebe, dlouholetého přítele „prokletého“ irského básníka a punkového muzikanta, frontmana skupiny The Pogues. A v dramatu Minamata ztvárňuje Johnny Depp rovnou hlavní roli novináře, kterému se podaří upozornit na vážné znečišťování vody chemickou továrnou.

Se slavným hercem se v Evropě poslední dobou dveře netrhnou. Loni v únoru byl hostem na Berlinale, v říjnu na filmovém festivalu v Curychu. Po Varech ho čeká filmový festival ve francouzském Deauville a také Mezinárodní filmový festival ve španělském San Sebastiánu, kde bude 22. září oceněn čestnou cenou Donostia za celoživotní dílo.

Dalo by se říct, že si jej tyto evropské festivaly mohou dovolit, jelikož „klesla jeho cena“. Od rozvodových tahanic s Amber Heardovou (35) a s nálepkou násilníka (o níž se nyní herec soudí) už za velkou louží nepatří mezi ty nejvyhledávanější osobnosti…

VIDEO: Johnny Depp na premiéře filmu Alenka v říši divů 2 (2016)

Video
Video se připravuje ...

Johnny Depp na premiéře filmu Alenka v říši divů 2 (2016) Youtube.com

Herec, jenž okouzlil celou generaci žen svýma hlubokýma očima v romantickém snímku Čokoláda, není v Česku poprvé. V roce 2018 zde například Johnny Depp koncertoval s kapelou Hollywood Vampires, v níž vystupuje společně s Alicem Cooperem (73) či Joem Perrym (70), a v roce 2000 v tuzemsku také natáčel film Z pekla. Tehdy mu pražské uličky posloužily coby kulisy mrazivého příběhu Jacka Rozparovače v Londýně.

Na velkém plátně debutoval Depp v hororu Noční můra v Elm Street v roce 1984, velké popularitě se těšil i pro své výkony v bizarních filmech režiséra Tima Burtona (63). Ten jej obsadil například do Střihorukého Edwarda, Ospalé díry, Mrtvé nevěsty, Sweeneyho Todda, Karlíka a továrny na čokoládu, Alenky v říši divů a do mnoha dalších.
Fotogalerie
184 fotografií