Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Módní kritička Ina T. si podala návštěvníky festivalu: Válka vzorů, chvála kloboukům!

/
  • Ina T. zhodnotila outfity návštěvníků karlovarského festivalu.
    25. srpna 2021 ● 05:00

    Premiéry filmů, koncerty, více či méně prestižní mejdany, ale také doprovodný program, to vše jsou Karlovy Vary v době Mezinárodního filmového festivalu. A ač se pondělí neslo ve znamení značného ochlazení a dešťových přeháněk, nezastavilo to roky pořádanou módní policii ulice, jež se z kolonády přesunula do útrob hotelu Thermal. A jak jsou na tom letošní návštěvníci s módou? Prve musím smeknout před každým, kdo se vydal z osobní komfortní zóny a nechal se mnou hodnotit. Zřejmý byl vliv počasí na outfity příchozích, kteří volili především pohodlí, čemuž se nelze příliš divit. Přesto byla preference komfortu na úkor vkusu výtkou, již si odneslo mnoho návštěvníků.

  • 1.

    Šárka

     Puntíky & proužky          4

    Jednou z prvních odvážných, stavějící se tváří v tvář hodnocení, byla paní Šárka (60+), jež si v Karlových Varech kromě festivalu užívá i lázeňských procedur. Z jedné takové dorazila i na módní policii, kde jsem jí vytkla kombinaci pruhů na tričku a puntíků na jinak zajímavé pláštěnce, jež počasí konvenovala. Sympatická Marie přiznala, že měla v plánu jiný model, ale kvůli počasí se vracela pro bundu, což způsobilo zmíněný střet vzorů. „Odlišné vzory se samozřejmě dají kombinovat, jen to musí mít záměr a smysl, ale tady se ty jemné pruhy doslova bijí s výrazným puntíkem“. Taktéž elegantní taška koliduje s ryze sportovními teniskami, čímž outfit působí jako příliš narychlo seskládaný. Příště to chce lépe kombinovat.

     

  • 2.

    Darja

     Poutající pozornost         1

    Krásnou Darju (21) jsem si sama vyhlédla v davu, neb mě zaujala její barevná kombinace, a především měla jako jediná z příchozích báječný klobouk. Studentka Karlovy univerzity, která svoji alma mater propagovala logem na tašce, sdělila, že červené kalhoty pocházejí z šatníku maminky z konce 90. let. „Moc se mi líbí příběh kalhot, které jsou vlastně recyklované, a je to důkaz, že móda se pořád vrací. Stejně tak se mi líbí krátké sako, což je velmi trendy záležitost. Máte velkou pochvalu i za klobouk, který na festival patří“. Darja dokázala svou osobitost přetavit do svého outfitu, čímž vystupovala z davu.

     

  • 3.

    Marie

    Příliš sportovní podání  3

    Jednatřicetiletá Marie je na mateřské dovolené a přiznala, že vybírá outfity tak, aby se cítila především příjemně. „Zaujala jste mě už na dálku zářivým odstínem vlasů, tím pádem nemusíte mít tak výrazné barvy outfitů a v pohodě byste si vystačila s paletou šedé, černé či béžové. Jinak je vidět, že jste hodně sportovní, máte batůžek, legíny, loafers“. Podle Marie to s malým dítětem ani jinak nejde. Přesto bych se nebála sáhnout po elegantnějších kouscích, které komfort nevylučují. Např. místo legín, jež patří jen na cvičení, zvolit dlouhou sukni či látkové šortky.

     

  • 4.

    Jáchym

    Jen změnit obutí        1-

    Jako velmi stylový se ukázal nejmladší účastník módní policie, student Jáchym (17), který prý vzal to první, co mu ráno přišlo pod ruku. „Skvělá je ta špetka elegance v podobě vzorované košile k černým potrhaným džínám. Navíc klasický křivák je skvělá investice, neb se nosí roky a dál se nosit bude. Vytříbenější by však měla být volba obutí. Místo okopaných tenisek bych doporučovala kožená perka, jež budou ladit s bundou a přinesou do outfitu ještě více stylu“. Jáchym přislíbil změnu bot, proto se budu těšit na příští policii a další povedený outfit.

     

     

  • 5.

    Šárka

     Boj vzorů    4

    Majitelka jídelny Šárka (55), jež se sama vtipně označila za tetku z Moravy, překvapila několika přiznáními. Ať už tím, že košili podle svých slov nosí ve stylu kritika gastronomie Zdeňka Pohlreicha, či faktem, že přišla tzv. naostro. „Pozor na to, že máte na sobě hodně vzorů, chtělo by to trochu sjednotit, například v odstínu sukně mít kabelku. Jinak je to moc vzorů a oči nevědí, na co se soustředit dřív. Ale moc kvituji, když někdo nosí šátky. Je to takový zapomenutý doplněk, který už nosí málo žen, navíc vám opticky prodlouží trup“. Sympatická Šárka rozhodně zaujala svým humorem, ale s outfitem už to bylo horší. Její styl by potřeboval celkově zjednodušit a být vytříbenější na materiály i vzory.

     

  • 6.

    Jana

    Výrazný top boduje           2

     

    Další z příchozích, která byla navíc z hodnocení značně nervózní, byla usměvavá Jana (35) pracující v marketingu. „Zaujala jste mě tím oranžovým topem, který rozzářil tu okolní šeď, navíc máte velmi cool krátký bomber, což je velký trend. Dobře jste navíc zpracovala různé délky, cross body kabelka je skvělým přechodem. Odstín topu jde navíc skvěle vašemu barevnému typu“. Jana přiznala, že je outfit ze včerejší party, po které spala jen tři hodiny, a jelikož má už vše sbalené, nezbylo než vytáhnout oděv z předešlého dne. V tomto případě bych jen legíny vyměnila za klasické kalhoty cigaretového střihu.

     

  • 7.

    Miluše

    Sportovní styl jí ubral na ženskosti   4   

    Hodnocení se nebála ani paní Miluše (64), jež si užívá zaslouženého důchodu a obléká se hlavně s ohledem na své pohodlí a též počasí. „Pro mě je mikina až zbytečně sportovní, trošku vám ubírá na ženskosti. Příště to lze řešit delším, vlněným svetrem, který bude též pohodlný, ale daleko elegantnější. Kvituji však, že není mikina černá či šedá a šla jste alespoň do barvy“. Bohužel právě pohodlí hrálo u většiny hodnocených naprostý prim, ač připomínám, že pohodlí a elegance se v žádném případě nevylučují.

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

ppadys13: Takových kritiček na*** za noc kýbl.

(25. 08. 2021 15:34)

Alžběta Herenová: Přesně tak

(25. 08. 2021 09:56)

Kacah: Zrovna ta má co kritizovat.

(25. 08. 2021 09:52)

Kateřina Bujnochova: Jeden horší než druhý

(25. 08. 2021 09:23)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy