V noci na sobotu byl Dan Vali s přáteli v Time Clubu, baru v Klánovicích na východním okraji Prahy. Podle očitých svědků se všichni skvěle bavili a alkohol tekl proudem. „Dan popíjel, tančil, řádil... Pak najednou spadl k zemi a... Zemřel!“ popsala Blesku šokovaná očitá svědkyně. Dan byl mezi kamarády i fanoušky oblíbený, v soukromí se ale roky potýkal s problémy.

Šest exekucí

Jak vyplývá z veřejně dostupných zdrojů, zpěvák byl už od roku 2014 veden v centrální evidenci exekucí. K včerejšímu dnu proti němu vedla Exekutorská komora celkem šest řízení, v nichž vymáhala sumu blížící se 1,84 milionu korun! Některé sumy byly aktualizovány v průběhu letošního roku, ta poslední dokonce 4. 4. 2024, tedy jen 9 dnů před Valiho náhlým a šokujícím odchodem na věčnost! Věřitelé nejsou vždy specifikováni, ale vyskytuje se mezi nimi třeba zdravotní pojišťovna VZP anebo odbor dopravněsprávních činností Magistrátu hl. města. Takový tlak jistě Valimu, jinak zcela nemajetnému člověku, který si uváděl adresu v klánovické bytovce, kde vlastní byt Petr Vali, na zdraví nepřidal...

10 let problémů

Milionový dluh Blesku potvrzovala už v roce 2014 tehdejší mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová. „Mohu potvrdit, že dlužník čelí třem exekucím. Dlužná částka bez příslušenství a nákladů přesahuje milion korun,“ řekla tehdy Blesku s tím, že exekuce nařídil Obvodní soud pro Prahu 9 kvůli dluhům vůči fyzickým osobám i zdravotní pojišťovně. „Já to řeším. Dostal jsem se do nějaké situace a řeším to. Je to ale moje soukromá věc,“ okomentoval to tehdy stroze Vali. Exekuce se týkaly i jeho pozemků, které měli společně s exmanželkou. Vali byl rozvedený a zanechal po sobě dva potomky – syna Daniela a dceru Patricii.

Spory a posmrtné usmíření

Na vrcholu slávy byl Vali v kapele Maxim Turbulenc, která proslula třeba hitem Jede, jede mašinka. Dan ale nakonec někdejší kamarády z kapely vyhodil – jak Petra Panocha neboli Panchu, tak v roce 2015 i Pavla Vohnouta (61) alias Kyklopa. Ti si založili s Přemyslem Stoklasou (63) konkurenční Maxíky, zatímco Vali dál pokračoval pod názvem Maxim Turbulenc s kolegy Tomášem »Timim « Báčou (40) a Petrem » Aifelem « Novákem (46). Valiho exkolega Kyklop ale nakonec kamarádovi sice až po smrti, ale přece jen, odpustil. „Když nad tím tak přemýšlím, tak těch našich sporů vlastně lituju. Dan neměl jít jako první, myslel jsem si, že to jednou budu já,“ posteskl si.

Video
Video se připravuje ...

Maxim Turbulenc: Sjezdili jsme 2 500 diskoték! Hlavně s „mašinkou" David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
51 fotografií