Vali a jeho přátelé dorazili do baru v pátek večer. Dali si večeři a začali pít. „Něco tady slavili. Dost lítaly panáky,“ svěřila Blesku svědkyně z oné noci, která si nepřála být jmenována.

„Dan popíjel, tančil, řádil... Pak najednou spadl k zemi a... Zemřel!“ je stále v šoku pravidelná návštěvnice baru. Už čas události naznačuje, že mejdan byl v pokročilé fázi – záchranka vyjížděla po půl třetí ráno. „Záchranná služba vyjížděla do pražských Klánovic k muži, který měl zastavené srdce,“ popsala Blesku mluvčí záchranky Jana Poštová s tím, že resuscitaci do příjezdu záchranky podle instrukcí operátorů tísňové linky prováděli svědkové.

Až pak se jí ujali profíci. „Prováděli ji dalších 30 minut, avšak muži už nebylo pomoci a bohužel zemřel,“ dodala Poštová.

Personál Time Clubu, který Vali pravidelně navštěvoval, je z tragédie otřesen. Komentovat ji nikdo nechtěl, nicméně v sobotu odpoledne na instagramu klubu zveřejnili poslední Valiho fotku, jak tančí s jednou z žen a u toho popisku: „A to je ten můj svět, Obyčejný svět!“ Jde o část textu stejnojmenného hitu české rockové kapely Abraxas. Právě na ten Vali v pátek mimo jiné tančil. „Měl hodně dobrou náladu, nevypadalo to, že bude najednou pryč,“ doplnila svědkyně z baru.

Poslední Valiho snímek také během víkendu zveřejnila na facebooku jiná z jeho fanynek. Má na něm stejné triko s popiskem jako na fotce z instagramu klubu, takže asi skutečně jde o záznam z osudného mejdanu.

Zásadní smrticí faktory

Dan Vali to životem valil tempem, které těžko mohlo jeho srdce utáhnout. Ponocování a mejdany k muzikantskému životu patří, stejně jako pálení jedné cigarety od druhé.

Maxim Turbulenc navíc svůj úspěch založili na hřmotných postavách, tříčlenná kapela si zakládala na tom, že váží hodně, až 420 kilo. V jeden čas se zase dali na hubnutí, aby jojo efektem nabrali ještě víc. Vali si nyní na webu skupiny uváděl váhu 135 kilo.

„Kdo ví, kolik vážil, ale v poslední době přibral dost. A pořád kvůli tomu řešil doktory. To srdce to neutáhlo... Prostě si užíval života a takhle to dopadlo. Je mi to moc líto,“ prohlásila country legenda. Kondici jeho tělesné pumpy asi nepřispěly ani roky nervů kvůli finančním problémům a exekucím, do nichž Vali zabředl...

Video
Video se připravuje ...

Maxim Turbulenc: Sjezdili jsme 2 500 diskoték! Hlavně s "mašinkou". David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
52 fotografií