Po skonu Daniela Valiho, jenž působil ve skupině Maxim Turbulenc, zahalil všechny příznivce hravé popové hudby smutek. Řada jejich písniček se těšila velké popularitě - to proto, že nejenom lidové nebo folkové skladby, ale také písničky třeba Michala Davida (63) převedli do diskotékové podoby. V pátek 12. dubna 2024 Vali „dozpíval“ - selhalo mu srdce během večeře s přáteli. Přestože mnohé tuzemské celebrity okamžitě začaly vyjadřovat soustrast, Robert Záruba piety nedbal.

„Je třeba otevřít otázku, zda nepřišel čas na změnu GÓLOVÉHO SONGU národního týmu. Zbláznilo se páže v podání Maxim Turbulenc už se podle mne vyčerpalo – domácí MS nabízí ideální možnost ke změně. Jakou skladbu / pasáž byste chtěli slyšet po gólech českého týmu na MS?“ zeptal se slavný moderátor na platformě X (dříve Twitter). Sám navrhoval „něco odvážného a po česku ujetýho“, jako třeba Nafrněnou od Báry Polákové či Proč bychom se netěšili od Bedřicha Smetany.

Video
Video se připravuje ...

Zárubova nepovedená komentátorská hláška: Klok a Knot jako Ku-klux-klan iSport.tv

Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby si ovšem k této úvaze nevybral zrovna den, kdy bylo oznámena smrt jednoho z původních zakladatelů Maxim Turbulenc. A jeho followeři mu to dávali v komentářích, jak se říká, pořádně sežrat. „Já to chápu, ale v den úmrtí jejich zpěváka? Tu debatu bych klidně odložil,“ psal mu jeden z nich. „Zrovna dneska, když umřel zpěvák? Trochu netaktní…“ přidal se jiný, netající se svým pohoršením. „Maxim Turbulenc ještě ani nevychladl a už boříte jeho odkaz!“ 

„Předpokládám, že se ta zpráva donesla už i k vám, tak mě docela zaráží, že nedošlo k žádný omluvě, nebo alespoň ke smazání tweetu...“ podotkla další jeho sledující. „Mě zaráží to nepochopení tématu a snaha propojit to s bezpochyby smutnou událostí,“ bránil se Záruba. V tom případě měl ale zvolit tak trochu jiné načasování... Anebo se chtěl „svézt“ na faktu, že v tu chvíli byli Maxim Turblenc a Daniel Vali mezi nejaktuálnějšími tématy tuzemských sociálních sítí?

Fotogalerie
51 fotografií