Daniel Vali, zakladatel legendární popové skupiny Maxim Turbulenc, co se proslavila diskotékovými předělávkami známých písniček, zemřel velice náhle. V pátek večer byl zrovna na večeři s přáteli, mezi nimiž byl i třeba bubeník skupiny Divokej Bill či jeho kolegové z kapely. „Bylo to u baru. Stál, zničehonic strnul - a sesunul se k zemi,“ popisoval pro Prima Ženy jeho zdrcený kamarád a dlouholetý kolega z kapely Petr Novák (46), kterému fanoušci pro jeho výšku přezdívají Ajfel.

Do podniku sice v rámci několika málo minut dorazila zdravotnická záchranná služba, jenže ani přes hodinovou snahu přivolaných lékařů se nepodařilo Valiho přivést zpět k životu... Podle prvních odhadů se mu stal osudným masivní infarkt. „Nebyla tam pomoc žádná už,“ posteskl si Novák, co v Maxim Turbulenc společně s Tomášem Báčou (40) alias Timim nahradil původní dva členy, Pavla Vohnouta (61) a Petra Panochu. Ti v roce 1995 s Valim kapelu založili.

Video
Video se připravuje ...

Daniel Vali navštívil opilý noční klub a nechtěl zaplatit abl

Přihlížet smrti kamaráda muselo být velice traumatizujícím zážitkem, přesto se však Novák domnívá, že „lidé by měli vědět, co se stalo“. Na sociálních sítích se objevila kromě kondolencí i reakce jedné fanynky, co se s hudebníkem v inkriminovaný večer setkala. „Včera jsem s ním byla na oslavě...“ smutnila u společné fotografie, na které byl Vali ještě usměvavý a plný života. O několik hodin později ale jeho životní pouť nečekaně skončila...

Fotogalerie
50 fotografií