Jméno Petera Sancheze Saniga bylo všem, kteří se pohybují v prostředí populární hudby, velmi dobře známé. Producentsky se podílel na albech mnoha kapel populárních i u nás v Česku, a to hlavně ve studiu – šlo například o Horkýže Slíže, Desmod, Gladiator či Iné kafe. „Hodně pomáhal začínajícím kapelám. Pro mnohé z nich byl doslova vstupní branou do už většího světa showbyznysu,“ prozradil slovenskému deníku Pluska.sk kytarista Jimi Cimbala (45).

Poslední roky Sanchez aktivně hrál ve skupině Bijouterrier, dlouhodobě ho však trápily zdravotní problémy – se srdcem. „Poslední dny byl na áru a údajně mu postupně začaly selhávat všechny orgány...“ prozradil Cimbala. Muzikanta pak bohužel právě ono srdíčko zradilo – a on se odebral na věčnost v nedožitých 50 letech.

Jeho kolegové z kapely Bijouterrier pak napsali na sociální síť dojemné vyznání: „Člověk má dvě rodiny. Tu, do které se narodí, a pak tu, kterou získá během života. Sanchi, nestihli jsme se rozloučit – a přesto, nebo možná právě proto, že jsme před dvěma týdny spolu hráli, je pro nás nepochopitelné, že jsi už pryč, navždy. V kapele měl každý své místo, svůj úkol. A pokud byl někdo ruka, druhý krk, hlava, hlasivka, tak ty jsi byl srdce, velké srdce kapely.

Vešlo se nás do toho tvého srdce hodně a jednoho dne se toto velké rozesmáté srdce zastavilo. Při vzpomínce na tebe s úsměvem, i když přes slzy, ti děkujeme za všechno. Šťastnou cestu, kamaráde, budeš nám chybět.“

Video
Video se připravuje ...

Horkýže Slíže slavili společně s brněnskými studenty na výstavišti Majáles. Hynek Zdeněk, blesk.cz

Nezapomněli na něj ani kluci z Horkýže Slíže: „Děkujeme ti napětkrát, Sanchezi!!!!!!! Za všechno, co jsi pro nás udělal, za všechny ty naše skladby a alba, na kterých je tvůj neopakovatelný rukopis a podpis, a že je jich neskutečně mnoho. I díky tobě jsme tam, kde jsme teď. Takoví jako TY se rodí jednou za 100 let. Byl jsi naše krevní skupina, a proto byla naše spolupráce tak pohodová, jedinečná a zároveň úspěšná. Jsou na světě lidé, kteří jsou nenahraditelní... Budeš nám velmi chybět. Amen, ne sbohem, ale na viděnou...“

Fotogalerie
17 fotografií