Německý hudební producent Frank Farian, jehož celý svět zná jako zakladatele funkové skupiny Boney M., se odebral do hudebního nebe. Smutnou novinku potvrdila prostřednictvím Farianovy agentury jeho rodina. Podle jeho nejbližších slavný hudebník, rodák z města Kirin na venkově v jihozápadním Německu (kde se mimochodem narodil jako Frank Reuther), zemřel ve svém luxusním domě v Miami v americkém státě Florida.

Farian je nejlépe známý pro svůj úspěch po založení Boney M. v 70. letech, kde byl zodpovědný za takové hity jako Daddy Cool, Rasputin či Rivers off Babylon. Díky tomu byla tato skupina zpívajících tanečníků v obvykle blyštivých, flitrových oblečcích pro Evropu hvězdami nejvyššího formátu. Byl to přitom jeden velký podvod! Farian byl prostým kuchařem s velkým plánem... ale i velkou sebekritikou. „K mojí vizáži by discohity neseděly,“ uznal před lety.

V Karibiku našel vokalistky Marciu Barrettou (75) a Liz Mitchellovou (71) a vedle nich postavil modelku Maizie Williamsovou (72). První dvě se časem jakžtakž naučily zpívat, ale frontman Bobby Farrell (†61), zkrachovalý dýdžej z Aruby, neuměl ani to. Zato se uměl hýbat a byl šoumen - a veškeré vokály pro něj nazpíval osobně Farian. „Já bych takový úspěch neměl. Taneční kreace Bobbyho Farrella lidi baví víc než můj křivý nos,“ smál se.

Video
Video se připravuje ...

Skupina Boney M a jejich hit s názvem Rasputin /Youtube/

V roce 2008 se Farian rozešel se svou manželkou a matkou svých dětí, bývalou modelkou předvádějící převážně plavky, Chinyí Onyewenjoovou (57). Místo ní muzikant „sbalil“ její nejlepší kamarádku jménem Angie, které bylo v té době 28 let. „Byla pro mě příliš stará a mrzutá!“ hodnotil svou bývalku. „Teď je se svým ošklivým právníkem, který vypadá jako Hrbáč z Notre Dame, zatímco já mám svou novou princeznu. Po této výměně manželek mohu říci jen: Někdy je svět takový spravedlivý.“

Poslední dobou trpěl Farian zdravotními problémy. V roce 2022 v rozhovoru pro německý magazín Bild prozradil, že mu do hrudníku vložili „velkou srdeční chlopeň“, protože jeho vlastní se věkem zmenšila. Údajně byla použitá prasečí. A možná tušil, že se blíží konec, jelikož letos v srpnu nečekaně prodal svůj pozemek na nábřeží v Miami Beach za 13,6 milionu dolarů (necelých 311 milionů korun). A notně na tom vydělal - koupil si ho totiž v roce 2001 za pouhých 1,4 milionu dolarů (31 milionů korun). 
Fotogalerie
29 fotografií