„S hlubokým zármutkem oznamujeme úmrtí Carla Weatherse,“ uvedla hercova rodina ve svém úterním oznámení. „Zemřel pokojně ve spánku ve čtvrtek 1. února 2024... Carl byl výjimečná lidská bytost, která žila mimořádný život. Svými příspěvky do filmu, televize, umění a sportu zanechal nesmazatelnou stopu a je uznáván po celém světě a napříč generacemi. Byl to milovaný bratr, otec, dědeček, partner a přítel.“

Ztvárnil řadu rolí v akčních filmech

Carl Weathers se do paměti většiny diváků zapsal jako Apollo Creed z prvních čtyř filmů o Rockym. Zahrál si ale také ve filmech Predátor, Rivalové, seriálu Mandalorian a desítkách dalších slavných snímků a televizních pořadů. 

Nebál se riskovat

Známý herec se nebál kvůli svým rolím ani riskovat zdraví. To se mu jednou nevyplatilo, když se při natáčení filmu Happy Gilmore po pádu těžce zranil. Z práce na zmiňovaném filmu si odnesl těžké následky v podobě roků silných bolestí. Ani to známého herce od dalšího působení u filmu neodradilo.

 „Nevěděl jsem to, zjistil jsem to až o několik let později, ale zlomil jsem si dva obratle a osteofyty vyrostly a spojily se a došlo k určitému samovolnému spálení na opravdu špatném místě. Byly tam tři nebo čtyři roky, kdy jsem trpěl nesnesitelnými bolestmi,“ popsal tehdy v rozhovoru pro magazín GQ v roce 2020 Carl Weathers.

Video
Video se připravuje ...

Rocky nebo Rambo? Jednoduše SLY! Ve vlastních vzpomínkách Netflix, idh

Fotogalerie
11 fotografií