Canto zemřel po utajeném boji s velmi vzácnou rakovinou slepého střeva. „Jen málokdo věděl, jak hlubokého ducha Adan měl. Ty, kdo měli šanci to poznat, to navždy změnilo. Bude ohromně chybět spoustě lidem,“ uvedl mluvčí herce v prohlášení pro média. 

„Zpráva o úmrtí Adana Canta nás zdrtila. Byl to skvělý herec a drahý přítel, kterého jsme měli tu čest mít v rodině Warner Bros. Television a Fox Entertainment od jeho amerického debutu v seriálu Stoupenci zla před více než deseti lety," uvedly společnosti Fox Entertainment a Warner Bros. Television v prohlášení pro TheWrap.

Poslední rolí, kterou se zapsal do povědomí diváků, byl gangster Arman Morales v novém seriálu Uklízečka. Canto hrál v prvních dvou sériích, pak ale kvůli zdravotním potížím nemohl v natáčení pokračovat. Plánoval se ovšem vrátit. 

„Naposledy zazářil v Uklízečce, kde jeho silný výkon ukázal jeho umění, rozsah, hloubku a zranitelnost. Je to pro nás nepochopitelná ztráta a truchlíme po boku jeho manželky Stephanie, jejich dětí a blízkých. Adan nám bude velmi chybět,“ uvedli hercovi někdejší zaměstnavatelé. 

Pláče i Halle Berryová

Pro zesnulého kolegu truchlí i hollywoodská hvězda Halle Berryová (57). Před deseti lety spolu hráli ve filmu X-Men: Budoucí minulost, kde Berryová hrála Storm a Canto ztvárnil postavu Sunspota. 

Herečka na svém instagramovém profilu (který sleduje více než 8,6 milionu lidí) sdílela fotku kamaráda z branže a připojila srdceryvný popisek: „Ještě nemám slova... ale můj drahý, milý přítel Adan si právě vysloužil svá křídla. Navždy budeš v mém srdci.“ 

Naposledy se spolu oba herci objevili v roce 2020 ve snímku Modřiny, v němž Berryová nejen hrála, ale dokonce ho i režírovala. 

Zůstaly po něm dvě malé děti

Kromě hraní má Adan Canto na svém kontě i režii dvou krátkých filmů, a než se dal na herectví, zpíval a psal vlastní písničky. 

Zanechal po sobě manželku Stephanii Ann Cantovou a dvě malé děti, syna Romana (3 a půl) a dceru Eve Josephine (1 a půl). 

Video
Video se připravuje ...

X-Men Apokalypsa trailer CinemArt

Fotogalerie
47 fotografií