Ve svém životě zažil Daniel Vali velkou kliku i pořádnou smůlu. Spolu s přáteli ze základní školy založil kapelu Maxim Turbulenc, která se těšila velké oblibě. Kdo by neznal jejich hit Mašinka. Ostatně úspěch byl i měřitelný, prodali víc než 600 tisíc desek.

Vali ale nakonec někdejší kamarády z kapely vyhodil – jak Petra Panocha neboli Panchu, tak v roce 2015 též Pavla Vohnouta alias Kyklopa. Ti založili s Přemyslem Stoklasou (63) konkurenční Maxíky, zatímco Vali dál pokračoval pod názvem Maxim Turbulec s kolegy Tomášem Báčou (40) neboli Timim a Petrem Aifelem Novákem (46).

V minulosti se také ukázalo, že Daniel dlužil, kde mohl. Částky dokonce sahaly až do milionů. „Mohu potvrdit, že dlužník čelí třem exekucím. Vyplývá to z veřejně dostupných zdrojů, z Centrální evidence exekucí a z katastru nemovitostí. Dlužná částka bez příslušenství a nákladů přesahuje milion korun,“ řekla Blesku v roce 2014 mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová s tím, že exekuce nařídil Obvodní soud pro Prahu 9.

Dlužil několika fyzickým osobám a také zdravotní pojišťovně. „Já to řeším. Dostal jsem se do nějaké situace a řeším to. Je to ale moje soukromá věc,“ okomentoval to tehdy stroze Vali. Exekuce se týkaly i jeho pozemků, které měli společně s exmanželkou.

Takovéhle starosti se na Valim asi dost podepsaly, pravděpodobně ho trápily i zdravotní problémy. Nakonec byl ale jeho odchod velmi náhlý. „Ještě včera jsme spolu mluvili, byl v naprosté pohodě, plný elánu. Je to strašné. Vůbec nemůžu věřit tomu, co se stalo,“ řekl pro CNN Prima News Valiho kolega z kapely Tomáš Báča. Daniel prý šel s přáteli do baru, najednou se zhroutil a už mu nebylo pomoci. Zanechal po sobě dva potomky – syna Daniela a dceru Patricii.

Video
Video se připravuje ...

Maxim Turbulenc: Sjezdili jsme 2 500 diskoték! Hlavně s "mašinkou". David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
52 fotografií