Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Babička měla na smrtelné posteli zvláštní přání: Na pohřeb jí přišla smrtka!

Autor: btk - 
13. dubna 2024
14:30

Že dorazit na pohřeb v kostýmu smrtky není dobrý nápad? Kenny Rossington (59) z Anglie si myslel opak. Zesnulá důchodkyně Sharon Taffsová (†68) si totiž na smrtelné posteli smrtku na pohřbu přála. Kenny si nevšední kostým skutečně oblékl a na smutečním obřadu zaujal své místo v zadní části kostela. Podle svědků svou roli zahrál dokonale. Před obřadem měl dokonce žertovat o budoucích úmrtích.

Osmašedesátiletá babička Sharon Taffsová si až do konce života zachovala nevšední smysl pro humor. Matka čtyř dětí se totiž rozhodla, že odchod do nebe ukončí ve velkém stylu. Obřad naplánovala do posledního detailu. Jak uvádí zpravodajský server The Independent, hostům například doporučila přijít v bílém oblečení. Když už se blížil odchod do nebe, na smrtelné posteli vyřkla něco neuvěřitelného.

Na pohřeb dorazila smrtka

V roce 2022 Sharon lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Následně se jí onemocnění rozšířilo do plic, na což zemřela na konci roku 2023. Před smrtí si důchodkyně přála jediné... Aby se na jejím pohřbu objevila smrtka! Maminčino poslední přání 49letá dcera Louise Millerová vzala za své a slíbila, že ho drahé mamince splní.

Na pohřbu v essexské kapli se smrtka skutečně objevila. Samozřejmě se nejednalo o skutečnou smrtku s kosou, ale o 59letého Kennyho Rossingtona v kostýmu, který připomínal koledníka z halloweenského večírku. Už před obřadem Kenny žertoval, že hostům oznámí termín jejich smrti.

„Svou roli zahrál dokonale. Stál v zadní části kostela a během obřadu nepromluvil jediné slovo. Někteří hosté se lekli, ale byli předem varovaní, že se Kenny v kostýmu objeví,“ uvedla dcera Louise. Hosté prý také dostali pokyn, aby se na pohřeb oblékli do bílého oblečení.  

Na sklonku života se přidala ke kostelu 

Důchodkyně za života pracovala jako seřizovačka strojů v továrně na výrobu židlí a stolů pro školy. Ve volném čase se věnovala šití, malování, pletení a háčkování. Na sklonku života se obrátila k víře a připojila se k církvi.

Byla si jistá, že se po smrti setká s Ježíšem. Na pohřbu hrály křesťanské písně, kapli kromě květin zaplňovaly šicí stroje, staré fotografie, narozeninová přání či stará školní psaníčka.

„Když si představíte pohřeb, asi se vám vybaví smutek a pláč. Lidem se tu opravdu líbilo, při živé hudbě si podupávali a… byl to důstojný a nejlepší pohřeb, na jakém jsem kdy byla. Pomohl mi při truchlení,“ řekla nakonec dcera Louise.

Video  Zemřel stařec, jemuž mělo být 146 let! Indonésan přežil čtyři manželky i své děti  - Reuters, Lucie Marková
Video se připravuje ...

Kreveta ( 13. dubna 2024 15:31 )

To je už hódně stará zpráva.

Zobrazit celou diskusi