Veronika Gajerová má za sebou opravdu hodně náročné období, teď už je ale zaplaťpánbůh z nejhoršího venku, a jak sama říká, daří se jí o poznání lépe. Na premiéře hry Růžové svatby ve Strašnickém divadle dokonce o celé záležitosti překvapivě promluvila. 

„Není to jenom moje vina,“ překvapila herečka, která aktuálně září v představení Nejstarší řemeslo pod taktovkou principálky Michaely Dolinové(59). A rovnou tajemně pokračovala... 

Nic není, jak to vypadá!

„To byla směsice různých událostí, kdy jak já říkám, nic není tak, jak to vypadá. To znamená, že ty, který vypadají, že jsou hodný, tak to neznamená, že jsou hodný. Žijeme v džungli, pozor. A naopak – ty, který vypadaj, že jsou třeba potvory, tak jsou právě strašně fajn,“ rozpovídala se pro expres.cz. Do insolvence spadla Gajerová na podzim 2019. Do dluhové pasti se mimo jiné dostala i kvůli rozchodu s otcem svých dětí režisérem Petrem Kracikem (65).

„Je to v pořádku, jsem za to ráda, že jsem to ustála. Jen tak někdo by to možná neustál, to, co na mě bylo vyvinuto z mnoha stran. Nebylo to jednoduchý,“ pochválila se. 

Milionové úroky

Gajerové v neštěstí pomohl i soud. „To všechno zvedly nehorázné úroky, které mi ale soud postupně odpustil. Můj oficiální dluh byl přes milion korun,“ sdělila Blesku.

Splácet čtyřmilionový dluh bylo pro herečku o to těžší, že do všeho zasáhla koronakrize. Protože kultura na dlouhou dobu dostala stopku, živila se péčí o květiny. „Naučila jsem se spoustu věcí o květinách, o sobě, o životě. Lidé, kteří dělají s květinami, nemůžou být škarohlídi,“ popsala před časem zvlášní kariérní odbočku. „Je to úplně jiný svět, já to považuji za neskutečnou výzvu, tím, že jsem dál nemohla hrát divadlo, což jsem dělala čtyřicet let, tak jsem najednou přehodila výhybku,“ dodala.

Pomohl přítel

Když ale přišla nabídka hrát v Nejstarším řemesle, musela své „kytičky“ na čas opustit. S neustálým zkoušením na ně nebyl čas! Naštěstí se mohla spolehnout na svého partnera, který jí se splátkami pomohl. 

„Do premiéry, která je na podzim, mi se splácením pomůže přítel. A pak už se zase k zalévání vrátím, jak už budou jen představení. Věřím, že to vše zvládnu,“ popisovala v roce 2021. A nakonec skutečně všechno klaplo podle plánu. 

 

Video
Video se připravuje ...

Morávková si nadělila dárek za 36 mega! A velkolepá pocta Nedvědovi Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
47 fotografií