Výsledky se bohužel nedostavily... „Při natáčení má hlavní roli cukr a já jako evidovaný prediabetik si na něj musím dávat velký pozor. Peče celá země je pro mě pořad svůdný prostředím, protože soutěžící i všichni lidé v technických složkách to prostě umí,“ svěřil se Kopta s tím, že si mohl píchat inzulin, pokud chutě neudrží na uzdě. Sladkého by se neměl ani dotknout, jenže... „Obyčejný koláč udělají tak, že se vám zatočí hlava,“ konstatoval moderátor, který sladkým svodům prostě neodolal.

Vysoký cukr

„Samozřejmě že po natáčení ochutnám, ale nemůžu se do toho pustit jako pitbul, který vidí zajíce. Jako uměl bych to, ale určitě bychom si tady teď nepovídali,“ přiznal s tím, že po květnovém natáčení moc dobré výsledky neměl. „Paní doktorka moc nadšená nebyla,“ dodal Kopta. Vysoký cukr v krvi se tedy rozhodl srazit začátkem roku.

„Od ledna jsem absolvoval samodietu. Některé potraviny jsem úplně vypustil. Od alkoholu přes tučné sýry, uzeniny a tak,“ vyjmenoval Radek Převrátil z komedie Sněženky a machři všechno, čeho se vzdal. „Paní doktorka mě sice poprvé v životě pochválila, ale nezhubnul jsem ani deko. Nevím, do pytle, kde je ta spravedlnost! Čekal jsem, že s klesajícím krevním cukrem poletí dolů i kila, ale pak mi došlo, že příští rok mi bude šéďo, tak to není tak jednoduchý,“ kroutil hlavou Kopta.

Čistá hlava

Střízlivá hlava se ale herci zalíbila a abstinenci si protáhl na dva měsíce. „V životě by mě nenapadlo, že řeknu tak strašnou větu, že mi pivo nedělá dobře, ale! Třeba teď líp spím. Uvažuju o tom, že suchej únor začnu už na Vánoce,“ překvapil ještě moderátor Peče celá země, jejíž finále mohli diváci sledovat v sobotu na České televizi.

VIDEO: Václav Kopta - Peče celá země - křest knihy!!

Video
Video se připravuje ...

Václav Kopta - Peče celá země - křest knihy Kateřina Štichová, Daniel Kristl

Fotogalerie
50 fotografií