Propekl se třiceti výzvami a třikrát se stal pekařem týdne. A vyšlo mu i finále cukrářského klání z barokního zámečku Bon Repos, v němž porazil manažerku Terezu Olbrichtovou (36) a obchodníka Romana Klumpara (47). Stal se tak vůbec nejmladším vítězem českého Peče celá země! Kromě titulu Mistr pekař získal i 100 tisíc korun.

Víkendy prospal

„Prvních několik vteřin po vyhlášení jsem měl úplně prázdno, ani teď s odstupem si vítězství zatím moc neuvědomuji. Výhra je pro mě ale obrovský závazek. Celá soutěž mi dala mnoho zkušeností, nové přátele i podporující fanoušky na sociálních sítích,“ podělil se s Bleskem se svými pocity. „Trofej byla už jen třešinka na dortu,“ dodal skromně. Květnové natáčení pro něj bylo obzvlášť náročné. Od pondělí do čtvrtku točil, v pátek musel dohánět zápočty ve zkouškovém období na 1. lékařské fakultě UK. „Celý víkend jsem pak většinou prospal,“ svěřil se Blesku.

 

A svůj čas mezi pečení a studium dělí dál. „Zatím bych rád nechal volný průběh jak medicíně, tak cukrařině. Co si mě má najít, to si mě najde,“ netají se Vrtiška, který zatím nepeče ani dorty na zakázku.

Hodnocení poroty

Míša Landová (49):

„Vojta měl promyšlenou každou výzvu do posledního detailu. Používal netradiční spojení chutí i méně známé techniky. Dokázal improvizovat a měl skvělý time management. Bylo vidět, že věděl, co dělá, a hlavně zůstal sám sebou,“ hodnotí vítěze Míša s tím, že výkony celé party této řady byly ohromující a přístup každého soutěžícího vynikal lidskostí.

Josef Maršálek (41):

„Vojtův výkon byl konzistentní a stoupající. Kromě toho se o rady dělil i se svými kolegy soutěžícími. Pokud mám jmenovat jen jedno, výborně se mu povedly například francouzské butikové dortíčky, při kterých se mimo jiné naplno ukázalo i jeho velmi vysoké estetické cítění,“ vyzdvihuje porotce Josef a dodává: „Na tuhle řadu jsem pyšný. Úroveň všech byla překvapující. Rok od roku je vidět, jak hodně se amatérskému pečení v tuzemských domácnostech daří.“

Vojta byl prvním cukrářem, kterému se ve všech třech řadách Peče celá země podařilo vyhrát třikrát pekaře týdne.

Video: Vojtěch Vrtiška - Peče celá země - křest knihy!!

Video
Video se připravuje ...

Vojtěch Vrtiška - Peče celá země - křest knihy Kateřina Štichová, Daniel Kristl

VIP bonus

Letošní řada pořadu Peče celá země ale finálovým dílem nekončí. Ve spojení s nadací Pomozte dětem je připravený ještě velikonoční charitativní díl, který ČT1 odvysílá v pondělí 1. dubna 2024 od 20:10 hodin. V ikonickém stanu se k troubám postaví zpěvačka a herečka Barbora Poláková (40), herec Martin Písařík (44), herečka Jitka Čvančarová (45), hudebník Rudy Linka (63), moderátorka Martina Hynková-Vrbová (52) a také tradiční moderátorské duo samotné soutěže Tereza Bebarová (48) a Václav Kopta (58).

Cukrářská show Peče celá země ještě bude mít jeden speciální velikonoční díl s vip hosty.
Autor: Foto archiv ČT

Fotogalerie
98 fotografií