První řadu cukrářského klání natáčela s čtyřměsíčním miminkem. „V ten samý den, když jsem šla na konkurz, na gynekologii zjistili, že jsem podruhé těhotná,“ svěřila se představitelka Ukrajinky Světlany z Ulice. Byť v to ani nedoufala, produkce Tereze tehdy vyšla vstříc a nabídla, že se během natáčení může ubytovat na zámku Bon Repos miminkem i maminkou, která Sofinku hlídala. 

Teď už moderátorka prý tak dobré vztahy s nadřízenými nemá. Rozjela totiž slušný byznys a s porotcem Josefem Maršálkem vydává jednu kuchařku druhou. Na webu dokonce nabízela i vánoční kurz pečení s technoložkou pořadu Zlatkou Otavovou. „Nasadili jsme velmi nízkou cenu. Bylo to jen na zkušenou a v tuhle chvíli nemám ambici pokračovat. Ale třeba můžeme vymyslet jiný formát. Není to však vlajková loď toho, co dělám. Energii tomu tolik nedávám,“ řekla Aha! Bebarová.

V televizi to ovšem vidí jinak. „Tereza si dělá, co chce. Nedávno křtila s Josefem a soutěžícími svou kuchařku a v České televizi to ani neřekla. Všichni na ni byli naštvaní, protože to je slušnost,“ prozradil Aha! člověk, který chtěl zůstat v anonymitě. 

Dokonce se má uvažovat i o nové moderátorce. Že by mohla být vynechána, o tom nemá Tereza tušení. „Věříme ve čtvrtou sérii Peče celá země. Doufám, že sledovanost ukáže, že to je oblíbený formát. I v rámci Buchet po ránu máme krásnou sledovanost, uvidíme, co na to vedení České televize,“ vyprávěla sympatická moderátorka, která velké pracovní změny nemá ráda.

„Jsem Rak, takže mám konzervativní povahu. V ateliérech Ulice jsem si zvykla a nebyl to pro mě žádný stres, bavilo mě to. Ovšem někdy potřebujete malou facku, abyste si uvědomila, že žijete skvěle, ale potřebujete se posouvat dál... Když vám život přinese i to negativní, tak je dobré z toho vysosat maximum pro sebe,“ nechala se slyšet v Českém rozhlase.

Na finále Peče celá země III podívejte v sobotu od 20:10 hodin v České televizi. A zda bude čtvrtá řada oblíbené soutěže s jinou moderátorkou, to se ještě uvidí. Ovšem něco se na Kavčích horách šušká...

Moderování tří ročníků klání cukrářských amatérů se na postavě Bebarové nijak nepodepsalo. „Stala jsem se degustátorem. Doporučuju to, člověk se tak nepřejí, ani nepřibere. Jenom si ďobne a rozdělí se,“ prozradila moderátorka.

„Vůči sladkému jsem získala odstup, určitý druh nadhledu,“ dodala Bebarová, která se cukrům dřív úplně vyhýbala. „Myslela jsem si, že se cukr, mouka a máslo se zdravím neslučují. Ale Pepa mi vysvětlil, že to tak není, když pečete z kvalitních surovin a nesní se toho moc,“ přiznala Tereza s tím, že jí Maršálek pomohl dovybavit domácí kuchyň nejrůznějšími přístroji.

Co dělají vítězky minulých ročníků?

Petra Burianová, vítězka I. řady z roku 2020:

I když pro diváky byla od začátku favoritkou, sama si nevěřila. Baví ji všechno, co souvisí s lidovými řemesly a tradicemi. Svoje znalosti předává na kurzech, stihla vydat už dvě knížky – Cesta z těsta a Jihomoravský krajáč. V České televizi moderuje i svůj pořad Pečení na neděli. Činorodá je i co do počtu dětí – původně jich sice chtěla mít devět, ale nakonec se spokojila s pěti! Když čekala to čtvrté, získala diplom na právech.

Martina Kynstlerová (33),
vítězka II. řady z roku 2022:

Několikrát byla na vyřazení a její diblíkovské chování divákům vadilo. Martina ale nakonec všechny přepekla a vyhrála. Ještě v tom roce vydala kuchařku s názvem Sladce, slaně, boubelatě a stala se lektorkou pečení v Gourmet Academy. A byť se jí v únoru 2023 narodil druhý syn, pořád zásobuje cukrárnu v rodném Přerově. Své kurzy ale draze neprodává, za individuální u klientů doma chce jen patnáct stovek.

Video
Video se připravuje ...

Tereza Bebarová propadla pečení: Jak to dělá, že je tak štíhlá? Markéta Reinischová

Fotogalerie
80 fotografií