„Pravidla soutěže jsou ve směru vyřazování volná a stanovují pouze cíl vyhlásit jednoho vítěze,“ vyjádřila se pro Aha! Michaela Hronová, hlavní dramaturgyně pořadu Peče celá země.

„Licence neobsahuje stanovisko, že každý díl musí vypadnout jeden soutěžící,“ dodala Hronová. V semifinálovém díle 2. března tak vypadnou hned dva soutěžící.

„Poprvé v historii české adaptace soutěže byly výkony natolik vyrovnané, že se porotci rozhodli nikoho nevyřadit,“ potvrdila Hronová. Do třetí řady bylo z čeho vybírat! Česká televize dostala rekordních 400 přihlášek, do druhého kola castingu tak postupovalo 30 adeptů do show, zbylá dvanáctka pak vzešla z přípravy indiánků na učilišti

„Je to nejlepší casting, jaký jsme za tři řady soutěže měli. A nám, porotcům, se s nimi i díky tomu krásně spolupracovalo,“ tvrdí Josef Maršálek. „Máme nezáviděníhodnou roli, protože lidi posíláme domů a musíme jim říct věci, které nechtějí slyšet,“ konstatuje. „A i za ně nám poděkovali, a to se nám dosud ještě nestalo!“ dodává porotce Maršálek.

Show Peče celá země sledujte dnes večer od 20:10 v České televizi.

Video
Video se připravuje ...

Cukrář Maršálek přiznal: Soutěžící z Peče celá země mě kopírovali! Reinischova,Kristl

Posledních 5 ve hře! Dva příští sobotu vypadnou...

Student medicíny Vojtěch Vrtiška (21)

  • Ambiciózní rodák z Prahy šokuje nápady a precizním provedením. Hlásil se už do druhé řady, ale tehdy byl náhradník. Už dvakrát se stal pekařem týdne a je jasným favoritem na výhru.

Manažerka Tereza Olbrichtová (36)

  • Maminka dvou dcer při pečení doma ráda popíjí koktejly. I když se jí sem tam něco nepovedlo, nepanikaří a dotahuje věci do konce. Nápadité recepty ji posouvají blíž k výhře.

Referentka kanceláře Klára Mahdal (24)

  • Milovnici sportu hraje do karet její zdánlivá vyrovnanost i u sebetěžšího zadání. Zažívala ale obrovský stres a sem tam ukápla i nějaká ta slzička. S kumpány se hodně spřátelila.

Novopečená maminka Kristýna Frödová (30)

  • Milovnice lezení skrývá pod zástěrou těhotenské bříško. Kvůli nevolnostem ale na záchod odbíhat nemusela, naopak ochutnávala všechno všem. Dotáhne to až na bednu?

Obchodník v péči o zákazníky Roman Klumpar (47)

  • Druhý z mužů v soutěži si jde za výhrou jako buldok. Málokdy něco pokazí a i díky věku má největší zkušenosti. Navíc s manželkou doma pořád někoho hostí. Bude vítěz on?

Fotogalerie
90 fotografií