Finálový díl cukrářského klání z barokního zámečku Bon Repos se ponese ve znamení párty. Osobní výzva bude pěkně studená, snad aby soutěžícím snížila zrychlený tep.

Luxusní dezert patrona francouzských pekařů a cukrářů St. Honorého prověří v technické výzvě hned několik základních znalostí francouzské cukrařiny každého z trojice finalistů.

V kreativní výzvě pak budou soutěžící hostit své nejbližší, přátele a kolegy z minulých dílů, kteří je přišli podpořit do posledních výzvy. Jak to dopadne, sledujte v sobotu od 20:10 h v České televizi.

Finálem to nekončí! Diváky ještě čeká speciální charitativní díl s celebritami 1. dubna.

Video
Video se připravuje ...

Václav Kopta - Peče celá země - křest knihy Kateřina Štichová, Daniel Kristl

Tereza Olbrichtová (36), manažerka a spisovatelka: Peče s detektivkami

Maminka dvou malých dcer si do soutěže přijela i pro inspiraci na detektivku z cukrářského prostředí. Krev přitom tekla i v semifinále, v němž se Tereza ošklivě řízla. Odpustit si ale musela svůj oblíbený rituál: „Při pečení ráda poslouchám audioknihy a popíjím koktejly,“ netajila se rodačka z Plzně, která nejčastěji dává ochutnávat své rodině.

„Nejpřísnějším kritikem je sestra Bára, která ujíždí na makronkách,“ shrnula Tereza, která by si ráda otevřela útulnou kavárnu v Plzni.

Výhoda do finále: Je kreativní a dokáže perfektně vyladit náplně. Je si jistá v odpalovaném těstu.

Nevýhoda do finále: Občas trochu panikaří a otvírá troubu moc brzo.

Šance na výhru: 55 %

Vojtěch Vrtiška (21), student medicíny: Favorit v pyžamu

Semifinále odpekl v horním dílu od pyžama. Do soutěže si totiž musel nakoupit barevné oblečení, aby nesplýval s pozadím, a růžové pyžamo s banány bylo ve skříni poslední pastelovou věcí. Student 1. lékařské fakulty UK totiž nepočítal, že se dostane tak daleko! Přitom už třikrát získal titul pekař týdne a šokuje precizností navzdory věku. „Obdivuji cukráře, na jejichž výrobcích je vidět jejich osobní rukopis a originalita. Já sám se snažím neopisovat a držet si vlastní styl,“ shrnul ambiciózní mladík svou cukrářskou tvorbu.

Výhoda do finále: Jdou mu věci, na kterých se může esteticky realizovat. Dělá rád se šlehačkou a s máslem. Nebojí se pracovat s bylinkami.

Nevýhoda do finále: Nebaví ho dezerty, které nejsou po upečení hezké. Jeho noční můrou jsou tematické, hlavně dětské dorty.

Šance na výhru: 60 %

Roman Klumpar (47), obchodník v IT sféře: Maršálkův oblíbenec?

Ženatý otec dvou dětí podává konstantně solidní výkon. Porotci ho spíše chválí, pokud si není jistý postupem, nebojí se zeptat ostatních. A to mu diváci vytýkají a nelíbí se jim ani velká náklonnost porotce Josefa Maršálka (41).

„Na začátku jsem si řekl, že komentáře číst nebudu, ale nedalo mi to…“ přiznal Blesku před finále. „Velkou inspirací jsou obrázkové kuchařky nebo vlastní zkušenost. Recepty ale moc nekopíruji,“ tvrdí Roman, který by si rád otevřel vlastní cukrárnu.

Výhoda do finále: Spolehnout se může na svá kynutá těsta, rozumí si i s odpalovaným. Rád používá máslo a preferuje tradiční dezerty.

Nevýhoda do finále: Až moc sází na jistotu. Nerad peče dorty, nebaví ho být kreativní.

Šance na výhru: 45 %

 

Video
Video se připravuje ...

Josef Maršálek - Peče celá země - křest knihy Kateřina Štichová, Daniel Kristl

Fotogalerie
61 fotografií