Prvním impulsem k tomu, aby změnil jídelníček a životní styl, byl reflux jícnu, který ho dlouho trápil. Nepříjemné pálení žáhy zdárně porazil dietním opatřením.

„Stejně jsem chtěl zhubnout, tak jsem změnil jídelníček a začal víc sportovat. Už jsem ve věku, kdy musíte tělo zocelit, abyste ho mohl huntovat. Přestal jsem na čas pít alkohol, ale už se těším, až se k němu zase vrátím,“ řekl Blesku Lukáš, kterému shozená kila hodně prospěla.

„Mám 11 kilo dole a ještě tak dvě chci dát dolů a budu úplně spokojený,“ tvrdí Pavlásek. Dieta ho připravila nejenom o břicho, ale splaskl mu obličej a zesvětlily tmavé kruhy pod očima.

Video
Video se připravuje ...

Komik Pavlásek výrazně zhubl: Přísná dieta a zákaz alkoholu! Markéta Reinischová

„Díky tomu, že teď nepiju alkohol a piji daleko víc vody, nejsem tak zavodněný. Mám daleko víc energie. S váhou to mám nahoru dolů, před lety jsem byl hubený, pak jsem přibral, pak jsem byl tlustý a teď jsem hubený. Cítím se tak líp a překvapivě mám pořád stejnou velikost oblečení,“ přiznává komik.

Nadšená je i Lukášova manželka Denisa. „Vypadá dobře,“ usmívá se paní Pavlásková.

Reflux jícnu

Reflux jícnu je porucha trávení, při které se žaludeční šťávy zpětně dostávají ze žaludku do jícnu. Potom cítíme tak nepříjemné pálení, že nás i přejde chuť k jídlu. Jak k tomu dochází? Dolní jícnový svěrač, který žaludek a jícen odděluje, je ochablý nebo nefunguje správně. Reflux vyvolává pálení žáhy a kyselou či hořkou pachuť v ústech. Základem léčby lehčích refluxů jsou režimová a dietní opatření.

Fotogalerie
33 fotografií