Na Návštěvníky vzpomíná ráda. Když dotočila, přišel na svět její syn Felix Slováček (40). „Byl to pro mne zlomový seriál. Režisér Jindřich Polák se mnou natočil Smrt stopařek a pak mi nabídl Návštěvníky a Arabelu. Byla to moc krásná práce,“ řekla Dáda v rozhlasovém Toboganu. Z původního kvarteta, které tvořilo výpravu z 25. století, žije jen ona a Josef Dvořák (81). Jiří Datel Novotný (†73) a Josef Bláha (†70) již zemřeli.

Zavzpomínat přišla i Klára Trojanová(52), jež v seriálu hrála spolužačku a kamarádku Adama Bernaua v podání Viktora Krále (55). „Moc se mi líbila Dáda. Měla kalhoty s kšandami ze západního Německa, které bylo koproducentem. Mně daly podobné, ale byly mi těsné,“ postěžovala si herečka. Roli získala díky konkurzu, ale při natáčení se jí pak stýskalo po rodičích. Moderátor Aleš Cibulka (46) se snažil zjistit, co bylo ono slavné humidování, ale neuspěl.

„Dali jsme slib, že to nikdy neprozradíme,“ smála se Patrasová. Jinak její myšlenky patří v posledních měsících jedině dceři Andulce Slováčkové (28), která už podruhé bojuje s rakovinou. Kdyby to jen trochu šlo, Dáda by to její břímě vzala nejraději na sebe.

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

Fotogalerie
65 fotografií