Většina tátů pro své děti dělá, co jim na očích uvidí. O to složitější jsou pro ně situace, kdy svému dítěti zkrátka pomoci nemohou... Právě to teď prožívá saxofonista Felix Slováček. „Je to složitá věc a vím jedno: nesmím o tom vůbec přemýšlet, myslet na to. Musím se neustále něčím zabavovat, protože jinak by se mi to honilo hlavou a zbláznil bych se,“ svěřil se v rozhovoru pro extra.cz

Hudebník neskrývá, že je z celé věci naprosto nešťastný. „Nějakou metastází to asi začalo, když se to takhle přestěhovalo. Je to na h*vno! Co vám mám říkat… Pro mě jako pro tátu je naprosto příšerný, že moje malá holčička je vážně nemocná, a i kdybych se sebevíc snažil, nemůžu jí nijak pomoct,“ stýská si Slováček, který má kromě Aničky ještě syna Felixe mladšího (40) a dceru René (46). 

Jak hudebník odhalil, byl to právě on, kdo s Aničkou běhal po doktorech a kdo byl u toho, když se děsivou diagnózu dozvěděla. „Byl jsem s Aničkou na prvním rentgenu. Protože kašlala, odvedl jsem ji k paní profesorce Čermákové. Ta hned z prvního snímku poznala, že tam je problém. Poslali ji na další vyšetření, tak jsem s ní na ně jezdil. Zažíval jsem to s Aničkou, jak to celé propuklo. Nakonec přišla a řekla mi: ,Tati, je to zase tam‘,“ popsal těžké chvíle. 

Jak sám uvádí, u mladých pacientů je bohužel nemoc agresivnější. Flintu do žita ale nikdo v rodině rozhodně nehází. „Anička se začala léčit a všichni čekáme, jak velké bude mít štěstí. Vím, že je velká bojovnice a nedokáži myslet na něco jiného, ale vím, co dokáže medicína, která není všemocná, a věřím tomu, že Anička je bojovnice, která to zvládne. Je to můj miláček,“ řekl Blesku Felix na premiéře muzikálu Anděl Páně, kam přišel sám. 

Jsem tady sám, okolo mě jsou všichni nemocní, já sám jsem měl asi tři dny virózu, ale už jsem se z toho dostal,“ dodal Slováček. 

Anička se mezitím na instagramu svěřila, že jí v poslední době pomáhá hlavně hudba. „Vždycky když mám z něčeho strach, nebo potřebuju něčím uklidnit, tak si zazpívám frázi z našeho songu Slunečnice, který napsala Patricie Kaňok. Je to pro mě v podstatě už taková mantra. ,Odevzdávám svou tíž, jak trny z růží, co tě promění,' prozradila fanouškům. 

Video
Video se připravuje ...

Hamás propustil 2 rukojmí. Patrasové životní změna a náhlý konec Písařovicové Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
79 fotografií