Nějaký čas Anička Slováčková tajila návrat nemoci před veřejností, nechtěla zastínit vlastní koncert, na který se dlouho připravovala. Následující den pak oznámila, že se nemoc vrátila a tentokrát se usídlila v plicích. Do té chvíle to věděli pouze ti nejbližší. Rodina začala být Aničce velkou oporou. „Kdo jiný by měl být největší oporou než rodina, takže už si to v podstatě zažíváme potřetí a dobře to dopadne,“ okomentoval bratr Felix, na kterém bylo znát, jak situaci kolem mladší sestry těžce prožívá.

Dáda je oporou!

Podle informací Blesku situaci velmi těžce nese Aniččina maminka Dáda Patrasová. Ta se jí snaží dávat veškerou možnou podporu a pomoc. Blesk se proto zeptal Felixe juniora, jestli tím ustoupily matčiny problémy a boj s vlastními démony. Přestože se snažil tématu vyhnout, jasně odpověděl: „Já myslím, že ano.“ Podle našich informací tak paradoxně tato těžká životní situace Dádu přesvědčila, aby se vzdala alkoholu.

O rodičích

„Už nějak víme, do čeho jdeme, minimálně aspoň okrajově víme, co nás čeká. Jsou z toho špatní, ale jsou tu na tisíc procent pro mě,“ říká o rodičích sama Anička. Ta už dvakrát porazila rakovinu prsu a je odhodlaná zvítězit i potřetí. „Věřím, že jak jsem to zvládla poprvé, zvládnu to znovu,“ řekla v rozhovoru pro časopis Téma.

Na nemoc přišla kvůli strachu! Bála se o tatínka

„V květnu se mi zdál hodně živý sen, že má táta něco s plícemi. Hned druhý den jsem mu volala, aby si co nejdřív došel na vyšetření. Díky tomu vlastně našel jednu skvělou paní doktorku, ke které jsem pak šla i já, protože už mě nějakou dobu trápil kašel,“ svěřila Anička magazínu Téma. Kašel totiž dceru Dády Patrasové a Felixe Slováčka trápil už delší čas. „Byla jsem na všech možných prohlídkách a vždycky mi řekli, že jde o reflux (porucha trávení, pozn. red.). Až tahle paní doktorka přišla na to, že mám na plicích nález,“ prozradila Slováčková, že ke správnému zjištění vlastní diagnózy jí pomohl strach o tátu.

Video
Video se připravuje ...

Slováčková před koncertem v Lucerně: Takhle se chystala oznámit zásadní zprávu! Matyáš Janíček

Fotogalerie
47 fotografií