Stačilo málo a galakoncert by se odehrál bez autorky projektu a ředitelky Yvetty Blanarovičové. Pouhé dvě hodiny před samotným začátkem ještě herečka a zpěvačka pobíhala mezi semifinalisty soutěže po divadle Broadway a ladila s nimi poslední detaily jejich výstupů. „Ještě jsem upozorňovala děti, ať nechodí z hlediště na jeviště, že tam jsou bedny, ať se nebouchnou, a jak jsem tak pospíchala a lítala tam, tak najednou rána jako z děla a sama jsem se praštila o tu bednu. Myslela jsem si, že je to v pohodě, jenže najednou mi po celém obličeji začala stékat krev. Bylo jí všude strašné množství. Rozsekla jsem si hlavu a během vteřiny jsem měla celý obličej od krve, šaty od krve, moje kamarádky pak musely utírat podlahu, která byla od krve, strašný,“ svěřila se Blesk.cz Blanarovičová s tím, že hned běžela do šatny, kde byla naštěstí zdravotní sestra.

„Ta mi řekla, že to naštěstí není na šití. Ale musela jsem si jít znovu umýt vlasy, převléknout se, a jelikož mě ta hlava tak strašně bolí, že si na ni nemůžu sáhnout ještě ani teď, musela jsem si na hlavě vyrobit takový účes, při kterém jsem si nemusela foukat vlasy a zakryl ránu a nemusela jsem si tam sahat,“ prozradila Yvetta tajemství svého vrabčího hnízda na hlavě.

Nicméně galakoncertu se rozhodně nechtěla vzdát, proto se nadopovala prášky proti bolesti a pospíchala na zahájení. „Celé to mám takové v mlze,“ dodala herečka.

Z výkonu 168 dětí, které se na soutěži vystřídaly, měla neskutečnou radost. Do hvězdné poroty tentokrát zasedly známé tváře jako Felix Slováček, Karel Vágner, skladatel Zdeněk Barták, producent Oldřich Lichtenberg a hostům na pódiu zazpívaly oblíbené zpěvačky Ilona Csáková a Leona Machálková. Přidal se i Petr Batěk. Ještě s nimi měla vystoupit také Helena Vondráčková (76), ta ale svou účast na poslední chvíli zrušila. „Oznamovala nám dopředu, že má v ten den ještě zkoušku na Slavíky, ale říkala nám, že to stihne a vystoupí. Jenže to asi nestíhala a nakonec nedorazila,“ vysvětlila Blanarovičová.  

V hledišti kromě jiných zasedl taky bývalý premiér Andrej Babiš se svou ženou Monikou. Ti nadaci ze svého fondu již dlouhodobě podporují. A jsou jejími velkými fanoušky. 

Porota nakonec ze všech dětí vybrala 16 vítězů různých kategorií, od zpěvu, přes tanec, instrumenty až po fotbal. „I pro porotu bylo letos nesmírně těžké vybrat vítěze. Pro mě jsou vítězi všichni, jsem na ně neskutečně pyšná,“ řekla hrdě Yvetta.

Jen co slavnostní večer skončil, doma padla nejen únavou, ale dolehla na ni i bolest z rozseknuté hlavy a udělalo se jí špatně. „Nicméně nemám teď čas zajet k lékaři na rentgen. Zítra odjíždím na další pracovní akci a o víkendu máme generálku k muzikálu Kvítek Mandragory v Brně, který má premiéru 3. listopadu. Tu mojí hlavu budu řešit až v pondělí, snad to není otřes mozku,“ dodala Blanarovičová, která je neustále v jednom kole.

Video
Video se připravuje ...

Producent Karel Vágner: Už nechci mít nikoho na zodpovědnost! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
40 fotografií