Smutnou zprávu o tom, že se jí rakovina už počtvrté vrátila, se Anička dozvěděla na konci srpna. Teď už pravidelně podstupuje chemoterapie a s nemocí bojuje, jak může. 

„Páteček! Jak se máte?“ pozdravila zpěvačka fanoušky a pochlubila se několika fotkami z posledních dní. Nechyběla ani momentka z nemocnice, kde zrovna podstupovala chemoterapii. „Kapeme!“ svěřila se z lůžka. Kromě toho ukázala i své ostříhané vlasy na podlaze, hrst plnou čtyřlístků pro štěstí, unavený úsměv nebo jednoho ze svých roztomilých kocourů, kteří jí věrně dodávají psychickou podporu. 

Příspěvek, který odráží smutnou realitu zpěvaččiny nemoci, si získal velkou vlnu solidarity a pozitivních komentářů. Ten svůj zanechala i Marie Stypková, maminka hudebníka Davida Stypky (†41), jenž rakovině podlehl na začátku roku 2021. Že Aničce drží palce naznačila třemi rudými srdíčky. 

 

 

Aničku teď čeká nepříjemný boj, není to pro ni ale poprvé. První bulku v prsu si nahmatala již v roce 2013. Tehdy se ukázalo, že je nádor nezhoubný. To samé se pak opakovalo i v roce 2016. „Přivolala jsem si to sama. Svým uvažováním, psychikou, stresem. To, jak jsem žila, nemohlo skončit jinak než nějakou nemocí. V té době jsem maturovala, hrála divadlo a do toho jsem prožívala to, co se dělo doma. Bylo toho na mě moc,“ přiznala s narážkou na svého otce Felixe Slováčka (80), který v té době veřejně podváděl její matku Dádu Patrasovou (67) s výtvarnicí Lucií Gelemovou (40). Anička pak pravidelně chodila na kontroly.

A dobře udělala... V říjnu 2019 se totiž rakovina vrátila. Třetí nález ale už bohužel vyplnil ty nejhorší obavy a Anna Julie Slováčková si vyslechla diagnózu: zhoubný nádor. Podstoupila operaci, kdy jí byla rakovina odebírána i z uzlin, chemoterapie a také ozařování, co jí poznamenalo kůži popáleninami. Na jaře roku 2020 léčbu ukončila a od té doby byla v remisi. Až dosud... 

 

Video
Video se připravuje ...

Slováčková před koncertem v Lucerně: Takhle se chystala oznámit zásadní zprávu! Matyáš Janíček

Fotogalerie
71 fotografií