4. říjen byl posledním dnem, kdy ještě veřejnost neměla ani tušení, že je Anička Slováčková znovu nemocná. Herečka a zpěvačka v jedné osobě to udělala záměrně - koncert v Lucerna Music Baru spojený se křtem její druhé desky Osudová pro ni byl natolik důležitý, že si ho nechtěla ničím kazit a chtěla se soustředit jen na to hezké. Těsně po akci, 5. října, smutnou informaci zveřejnila.

Velký den hodinu po hodině

Na svém instagramu se teď hvězda Ordinace svěřila s pozadím celého velkého dne, hodinu po hodině. „4. října jsme pokřtili naši druhou desku Osudová v Lucerna Music Baru a já vás tímto pro mě velice důležitým dnem provedu. Začnu jako každý jiný den tím, že dám Alexovi čerstvou vodu pěkně hezky z vany, tak to má nejradši, a poňuňám všechny chlupatý členy domácnosti,“ zvěčnila si na památku jednoho kocoura ve vaně a druhého, kterak jí dělá společnost v náručí při čištění zubů. Pomazlení dostala i fenka Jindřiška.

Následovala sprcha ledovou vodou, nátěr krémem a příprava snídaně. „Ten den to byly palačinky. Kafe samozřejmě nebylo, protože všechno vždycky musí svítit červeně, když to chci používat,“ svěřila se.

Žádné kafe a hromada léků

„Potom jsem si udělala čajík na hlasivky, trošičku potrénovala Jindřišku, do toho spolykala svých tři sta tisíc prášků a vitaminů, které denně beru, no a pak už mi můj tatínek pomohl se všema těma věcma až přímo do Lucerna Music Baru,“ pokračovala.

Krátké video ji pak zachytilo s tátou Felixem Slováčkem v autě plném věcí. „Jak ti je, Aničko, jinak?“ ptal se dcery starostlivě legendární český saxofonista. Následovala zastávka na make-up, vlasy, kostým… Pak zvuková zkouška v Lucerně, příprava merche, balení vín pro hosty i tradiční „kapelní moment“, kdy se všichni členové už připravené kapely před vstupem na jeviště hromadně objímali. Samotný koncert proběhl na výbornou - přesně tak, jak Anička doufala.

„Doma na mě čekalo přivítání od Jindřišky a instantní nudle,“ zakončila krátký dokument. A skutečně; na záběrech je jasně vidět, že se činorodá fenka nenudila. Po celém bytě mezitím roztahala výplň polštáře, který se jí podařilo rozkousat.

Drsný střet s realitou

To ale bylo to nejmenší… O den později Anička oznámila světu krutou diagnózu. „Co cítím? Strašnej vztek. A pochopitelně strach. A taky mám pocit, že jsem všechny zklamala… Nechci v nikom vzbouzet strach a nechci, aby to vypadalo jako pravidlo, že se rakovina může vrátit. Pravidlo to totiž není. Usadila se mi tentokrát v plicích… ale i tak jsem připravena znovu k boji,“ svěřila se na sociálních sítích.

Video
Video se připravuje ...

Anička popsala zákulisí svého koncertu v Lucerna Music Baru. Pomáhal jí táta Felix! Instagram / @anna_julie_slovackova

Fotogalerie
49 fotografií