O návratu zákeřné choroby věděli dřív než ostatní. „Jakmile jsme se to dozvěděli, okamžitě jsme ji začali podporovat, aby co nejrychleji nastoupila léčbu,“ přiznal saxofonista, který si s manželkou nechal dceřino temné tajemství pro sebe.

Nechali na ní, aby se rozhodla, kdy, komu a co sdělí. A sama Anna Julie se rozhodla jít se svým bolem na veřejnost den po svém famózním koncertu v pražském Lucerna Music Baru. Tedy téměř měsíc od osudného dne, kdy jí 8. září zhoubnou nemoc lékaři po bronchoskopii potvrdili. Osud je nevyzpytatelný, protože na koncertu zpěvačka křtila své nové album s příznačným názvem Osudová. O tom, zda podstoupí okamžitě léčbu, vůbec nepochybovala. „A bylo to pro ni o to těžší se rozhodnout, protože už věděla, co ji čeká,“ svěřil se Slováček. Spadl mu kámen ze srdce, když Anička v pátek podstoupila první chemoterapii. To si oddechla celá rodina, včetně bratra Felixe (40). Aniččin odvážný boj je po dlouhé době zase pevně semkl.

„Nikdo z nás vůbec nepřipouští, že by nebyla zase zdravá,“ zdůraznil Felix, kterého informace o onemocnění dcery úplně smetla, stejně jako mámu Dádu.

„Anička je ale velká bojovnice a už dost slov,“ prohlásil rázně Felix, který se teď ještě víc ponořil do práce a stal se z něho ještě větší workoholik. Nic jiného se totiž nedá dělat, pouze se snažit nemyslet a snažit se zaměstnat, Ať je to cokoli. Nesložit se! To je teď nejdůležitější.

Není na to sama

O zdrcující zprávu se Anička podělila se svými fanoušky na sociálních sítích. „Člověk míní a něco tam nahoře, nebo dole mění. Když jsem měla 8. září oslavovat vydání desky a nového klipu, potvrdili mi návrat rakoviny a na žádné oslavy už nebyla chuť.“ A to se zdálo se, že svůj boj nad rakovinou, který sváděla od roku 2019, vyhrála. Jenže rakovina byla jenom v remisi a teď se rozšířila i do plic...

Fatální zprávu si ale Anička nechala pro sebe až do úspěšné show v Lucerna Music Baru, na kterou přišli i její rodiče. Během večera předváděla akrobatické cviky na kruhu, zpívala duety, které braly za srdce, sršela energií a až na občasné záchvaty kašle nic nenasvědčovalo tomu, že opět svádí boj se zákeřnou chorobou.

Kromě rodiny má Anička velkou oporu také ve svém novém partnerovi. „Můj současný přítel je muzikant, ale znali jsme se dlouho předtím. Než jsme spolu začali chodit, byli jsme předtím nejlepší přátelé,“ svěřila se Slováčková v rozhovoru pro magazín Téma s tím, že to může být jeden z nejlepších začátků vztahu. „A taky nejhorších, když to nevyjde...“ poznamenala trpce.

Začalo to kašlem

Celé dva roky se Anička trápila kašlem. Přestože absolvovala všemožné prohlídky, pokaždé ji odbyli s tím, že se jedná o reflux neboli poruchu trávení. Že jde o návrat rakoviny, která zasáhla plíce, nikoho nenapadlo.

„V červenci jsem byla na CT, na konci srpna jsem byla na bronchoskopii, která ty nálezy potvrdila,“ svěřila se zpěvačka. Bohužel prodělala typ rakoviny, který se podle doktorů dost často vrací. Loni na podzim měla Slováčková těžkou chřipku, o které se domnívá, že mohla být spouštěčem.

Video
Video se připravuje ...

Slováčková před koncertem v Lucerně: Takhle se chystala oznámit zásadní zprávu! Matyáš Janíček

Fotogalerie
91 fotografií