Anička Slováčková dala do středečního koncertu v Lucerna Music Baru všechno. Předvedla skvělé vystoupení, doplněné o akrobacii a zároveň pokřtila desku Osudová. Druhý den ale přišel pro fanoušky šok.

Aničce se vrátila rakovina, tentokrát plic. I když to v době koncertu vědělo jen minimum lidí, mnozí se pozastavovali nad kašlem, který zpěvačku trápil mezi písněmi. Někteří ho přičítali nachlazení nebo únavě z fyzicky náročného čísla na kruhu.

Důvod byl ale mnohem smutnější. Jak  řekla dcera Felixe Slováčka (80) a Dády Patrasové (67) magazínu Téma, kašel ji trápil už delší dobu. K doktorce se ale vydala až poté, co ji vyděsil zvláštní sen. „V květnu se mi zdál hodně živý sen, že má táta něco s plícemi. Hned druhý den jsem mu volala, aby si co nejdřív došel na vyšetření. Díky tomu vlastně našel jednu skvělou paní doktorku, ke které jsem pak šla i já, protože už mě nějakou dobu trápil kašel,“ svěřila Anička magazínu Téma. 

„Byla jsem na všech možných prohlídkách a vždycky mi řekli, že jde o reflux (porucha trávení pozn. red.). Až tahle paní doktorka přišla na to, že mám na plicích nález,“ přiznala. Anička je ale připravena bojovat a porazit zákeřnou nemoc znovu. „Nemám jinou možnost než věřit, že to zvládnu i tentokrát,“ dodává zpěvačka, které teď drží palce statisíce lidí.

Video
Video se připravuje ...

Slováčková před koncertem v Lucerně: Takhle se chystala oznámit zásadní zprávu! Matyáš Janíček

Fotogalerie
60 fotografií