Zpěvačka Anička Slováčková oznámila krutou diagnózu jen den po velkolepém křtu svého nového alba. O její nemoci do té doby věděli jen ti nejbližší. Od tisíců lidí se jí dostalo neskutečné podpory, přejí ji, aby léčbu zvládla a radí ji, aby se soustředila jen na ni.

„Pokud někdo třeba říká, že je teď vhodný okamžik, kdy by měla zpomalit, tak já jsem naprosto přesvědčený, že naopak. Ta práce a ten úspěch v té práci jí dává smysl a je to zároveň její největší motor,“ svěřil se Milan Peroutka na iDnes.cz. Anička se totiž nechala slyšet, že ve své práci hodlá i přes zákeřnou nemoc pokračovat.

„Ta podpora, která teď přichází, je bezpochyby správná a určitě jí hodně pomůže. Ale ve výsledku je to její tělo, které se s tím musí poprat. A nezbývá, než jí držet palce. Já jsem tady samozřejmě pro ni a ona to moc dobře ví,“ dodal zpěvák, který si s Aničkou na jejím koncertu v Lucerně zazpíval duet.

Dceru Felixe Slováčka a Dády Patrasové už dva roky sužuje nepříjemný kašel. Rozkašlala se dokonce i na svém koncertě. Lékaři se dlouho domnívali, že se jedná o reflux, nakonec se ukázalo, že je to rakovina obou plic. Minulý pátek Anička nastoupila na první chemoterapii.

Video
Video se připravuje ...

Slováčková před koncertem v Lucerně: Takhle se chystala oznámit zásadní zprávu! Matyáš Janíček

Fotogalerie
35 fotografií