„Jsem ten typ člověka, který měl vše naplánováno snad od svého narození. Na jakou půjdu školu, co budu dělat příští léto… Každý den od rána do večera, v podstatě po hodinách, jsem si dělala rozvrh… a pak byla vždycky zklamaná nebo překvapená, že mi moje plány nevyšly,“ svěřila se na sociální síti Anna Slováčková, dcera saxofonisty Felixe Slováčka (80) a herečky Dagmar Patrasové (67), známá třeba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, se svou obvyklou otevřeností.

Prozradila, že ji třeba trápilo, že neměla ve 27 letech manžela, dvě děti a dům plný zvířat za Prahou, že nedostudovala konzervatoř, byť kvůli své úspěšné kariéře... To všechno se však tváří v tvář vážné nemoci, s níž opět bojuje, změnilo. Náhle jí totiž došlo, že snad poprvé v životě nemá naprosto žádný plán. „Nic. Nula. Žádná vidina,“ uvádí dnes plavovláska, co svou diagnózu rakoviny plic oznámila veřejnosti krátce po svém úspěšném koncertu v pražské Lucerně a nedlouho poté nastoupila na své první chemoterapie.

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková při svém prvním boji se zhoubnou rakovinou: Smrti se nebojím. Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

„Teď vlastně by se spoustu lidí mohlo vyděsit, že to je přece v mojí situaci třeba špatně a že musím nahlížet do budoucnosti s nějakou vidinou a tak…“ uznává Anička, co by v boji se svou nemocí měla myslet na budoucnost. „Ale víte, na co jsem přišla? Že je mi tak zatraceně dobře. Nemám žádnej stres a napětí, že mi to zase nevyjde, že všechno bude jinak. Prostě jsem tady a teď a odmítám se nervovat z toho, co bude zítra. Ono nějak bude. A bude dobře, protože v to jediné věřím.“

Ostatně je pravdou, že jí teď nezbývá nic jiného než doufat, že její cesta bude mít ten nejlepší možný výsledek. „Prostě jsem odevzdala svou tíž (‚odevzdávám svou tíž, jak trny z růží' - víte, v jakém songu to zpívám?) a těším se z každých nových dveří, zkoušek a cest. Dopadnou tak, jak mají,“ prohlašuje skálopevně. „A hlavně i ty neúspěchy, všechny chyby a plány, co dopadly jinak, tak dopadly pro moje dobro. Nebyl na to prostě ten správný čas.“ A to je rozhodně velmi pozitivní přístup.
Fotogalerie
55 fotografií