Plavovlasá Anička Slováčková, dcera herečky Dagmar Patrasové (67) a saxofonisty Felixe Slováčka (80), na sociální síti sklesle přiznala, že jí „už dlouhou dobu nebylo takhle dlouhodobě na nic“. Na vině byly paradoxně sociální sítě, které mnohé celebrity využívají jako zdroj obživy a sebepropagace. „Musela jsem přestat sledovat několik oblíbených osobností a profilů, kde bylo všechno tak zalitý furt sluncem, až jsem se u toho přistihla, že žárlím,“ prozradila svým followerům.

„Troufám si o sobě říct, že jsem velice přející člověk. V zemi, jako je tahle, kde se úspěch pomalu trestá smrtí, jsem byla vždycky ta, co v tom šla proti proudu a z každého úspěchu druhých se radovala. A proto mě začalo dost ničit, když se nedávno začala tahle moje vlastnost vytrácet a já pocítila tu hnusnou hořkost,“ popisovala těžké chvíle blondýnka, které se v minulosti podařilo překonat rakovinu prsu. S negativními emocemi se posléze popasovala na terapiích.

„To, co se mnou v tu chvíli oslabení tohle instagramový prostředí udělalo, bylo něco šílenýho. A to asi i díky tomu, že ten pošahanej algoritmus Instagramu mi takový posty házel pořád, aniž bych je sama vyhledávala. Připadala jsem si naprosto méněcenná, neschopná, hnusná, kariérně úplně v...“ posteskla si Anička, talentovaná nejenom jako zpěvačka, ale i jako herečka. Září v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. „I takovej dopad mají sociální sítě na naši psychiku.“

„Ale přeci víme, že všichni mají nějaký problémy, všichni něco řeší a ten skutečný život většina z lidí na sociální sítě vůbec nedává. A to je dobré mít pořád na paměti a myslet na to. Protože když si budeme myslet, že je to real life, co tady vidíme, a že my stojíme za nic, protože nemáme každý den úžasný a nebo třeba už delší dobu procházíme nějakýma srač*kama, tak se prostě zblázníme,“ uzavřela jednoduše. 

Video
Video se připravuje ...

Anna Slováčková strachy bez sebe: Kočky trápí zdraví! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

A dočkala se obrovské podpory nejenom od svých fanoušků, ale i od kolegyň z umělecké branže. Ty si totiž podle všeho procházejí často velice podobnými emocemi. „Amen,“ reagovala na její slova influencerka Mariana Prachařová (29), dcera herců Dany Batulkové (65) a Davida Prachaře (64).Je to tak, ono to vypadá zalitý sluncem, ale není, opravdu... Taky jsem si už tenhle týden pobrečela, cítila různé věci... ale nemám takovou odvahu jít s takovou realitou ven. Děkuju ti za to,“ reagovala zase zpěvačka Nikola Ďuricová (28).

„Aničko, mluvíš mi z duše… i já kolikrát tohle prožívám! Jsem ráda, že tohle téma tu otevíráš… Člověk by sociální sítě měl brát s rezervou, a to velkou! Je to v dnešní době strašně těžký,“ přiznala i modelka Jitka Boho (31), kterou ubíjí srovnávání s úspěšnějšími. „ALE! Je tu ten reálný život a s ním příroda, která mi vždy ukáže, že TO je to podstatné! Nelze to asi popsat slovy, ale to opravdu podstatné je úplně někde jinde, v něčem naprosto jiném… A s dětmi o to víc,“ zdůraznila.

Fotogalerie
76 fotografií