Krečmarovi hrál na poslední cestu Felix Slováček (80) na saxofon a Dáda plakala v zadní lavici. „Edův odchod nesu hodně špatně. Vždycky, když umře někdo, kdo je milý, hodný, poctivý a navíc takový umělec, jako byl on, je to hodně smutný,“ svěřila Blesku po skončení obřadu ještě stále dojatá Patrasová.

Slovy nevyslovíš

Sama během rozlučky seděla nehnutě s pohledem upřeným k oltáři. Jako by se snažila vymodlit u Boha pomoc s tím, co ji samotnou momentálně nejvíc trápí. Když se její Aničce vrátila rakovina, tentokrát usazená místo prsu v plicích, snaží se máma Dáda sebrat veškeré síly a být tu pro svou milovanou holčičku. „Ten pocit, který prožívám, se nedá popsat slovy. Nemůžete ani říct, co se ve vás odehrává,“ prozradila Patrasová, která poprvé od oznámení dceřiny diagnózy promluvila.

Moje dítě

Jindy veselá královna dětských srdcí začala opět plakat. A na kameru Blesku se emotivně rozpovídala o tom, co dosud nosila hluboko v sobě... „Anička už si tu nemoc prožívá podruhé. A podruhé udeřila velmi špatně,“ konstatovala Dáda smutně. „Anička je hrozně moc statečná a snaží se prostě žít tak, jak žít se dá...“ pokračovala Patrasová v srdceryvné zpovědi. „A já bych dala svůj život za to, aby se moje dítě uzdravilo! Je strašné, když vám umírá dítě...“ hlesla nešťastná máma a po tvářích se jí při tom valila jedna slza za druhou.

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její!  David Turek

Prosí o podporu

Ne vždy držela rodina Slováčkových pohromadě, ale strašná nemoc dokázala všechny spojit. „Modlíme se za Aničku každý den, nejen v kostele,“ svěřil se táta Felix. „Chtěla bych poprosit všechny, aby na Aničku mysleli. Aby ji podporovali v myšlenkách a srdcích,“ obrátila se Dáda nejen na čtenáře Blesku.

Fotogalerie
70 fotografií