Pohřeb slavného textaře se uskutečnil v 11 hodin ve Farním sboru českobratrské církve evangelické v Praze na Vinohradech. Rakev s ostatky Eduarda Krečmara byla pohřební službou přivezena na místo již s půlhodinovým předstihem a umístěna do obřadní síně. 

Na rakvi byl položen smuteční věnec z bílých květů a před rakví stálo obrovské srdce z rudých a bílých růží. Lidé také nosili postupně smuteční věnce, mezi nimi i věnec od syna Edy nebo od Herecké asociace.

Krečmar napsal řadu slavných hitů pro mnoho známých zpěváků jako třeba Petra Nováka, Karla Gotta, Martu Kubišovou, Helenu Vondráčkovou, Václava Neckáře a další. 

První lavici obřadní síně obsadila rodina, konkrétně skladatelova třetí a poslední manželka Ildika a jeho tři děti, dcera Marie a dva nejmladší synové. 

Poslední sbohem mu přišly dát také osobnosti z hudební branže. Nechyběl Felix Slováček ve žluté bundě či skladatel Karel Vágner a Zdeněk Barták, se kterými Krečmar spolupracoval. Dorazil také Václav Neckář, na jehož koncertě se Krečmarova manželka Ildika dozvěděla o jeho smrti, zpěvačky Leona Machálková a Jitka Zelenková. Pohřbu se zúčastnila také vdova po skladateli Karlu Svobodovi Vendula Pizingerová nebo skladatel Jiří Vondráček. Jeho sestra Helena Vondráčková za sebe poslala smuteční věnec.

Když už byli všichni usazeni do lavic a pohřeb začínal, se zhruba dvacetiminutovým zpožděním dorazila Dáda Patrasová. K rakvi ještě přinesla květinu a pospíchala si sednout do jedné z posledních a prázdných řad. 

Během obřadu Krečmarovi na poslední cestě zazpívala Jitka Zelenková, které slavný textař napsal písničky jako Kansas city nebo Jak nádherná. Vystřídal ji také Ondřej Provazník a na saxofon zahrál Felix Slováček. 

Po třičtvrtě hodině rakev s ostatky Eduarda Krečmara zajela za oponu, smuteční hosté povstali a rozloučili se s manželem, tatínkem, dědečkem a slavným textařem dlouhým potleskem. Vdova se svými syny pak vyšla před církev k rakvi, která byla zpět naložena do pohřebního vozu. Smuteční hosté pak ještě kondolovali rodině, a potom se pomalu rozcházeli domů. 

Fotogalerie
109 fotografií