Jedna taková preventivní prohlídka odhalila, že má herec zúženou tepnu. Sám přitom žádné problémy nepociťoval. Cítil se vzhledem k věku zcela v pohodě.

Zákrok v IKEM

Nyní už je ale jasné, že potřebuje novou srdeční chlopeň. Operaci provedou v IKEM. „Honzík vidinu zákroku snáší dobře,“ ujistila Přeučilova žena, herečka Eva Hrušková (71). »Černobílá Popelka« podporuje svého muže ve všem, co dělá, a je mu velkou životní oporou.

V dobrých rukou

Už do čtrnácti dnů by podle informací deníku Aha! měl jít herec na sál. Profesor Pirk doufá, že bude možné zákrok provést miniinvazivní cestou. „Je štěstí, že pan Přeučil nekouří a je díky tomu v dobrém stavu,“ řekl prý slavnému pacientovi dnes už legendární kardiochirurg. Jana Přeučila to potěšilo. Když půjde vše, jak má, do Vánoc by už mohl rehabilitovat.

Obavy z narkózy

Loni v květnu podstoupil herec operaci kyčle, kterou téměř dva roky odkládal. Bál se hlavně možných následků narkózy. „Nakonec jsem byl během celé operace v bdělém stavu, všechno jsem vnímal. A moc mi to vyhovovalo,“ prozradil Přeučil. Zákrok provedli v příbramské nemocnici.

Co nejmenší zásah

Miniinvazivní operace se vyznačuje co nejmenšími zásahy do pacientova organismu. Pacient se po ní většinou výrazně rychleji zotaví, a proto může být z nemocnice propuštěn dříve než v případě klasické operace.

Video
Video se připravuje ...

Jan Přeučil a Eva Hrušková: Jaká mají doma umělecká díla? Šárka Stejskal, Elmer Carvalho

Fotogalerie
28 fotografií