Komplikuje mu to život, ale zbavit se toho nemůže. „Mám rituály, které dělám, když dělám určité věci. Vy se smějete, ale všichni jsou ze mě na nervy,“ přiznal herec úzkostnou poruchu, pro kterou jsou typické takzvané vtíravé myšlenky a nutkavé opakující se jednání. „Když zamykám, musím u toho dělat zvuky. Musím si říct: Zamčeno, zamčeno, prrr, prrrr,“ dal k dobru příklad.

Strach ze slepnutí

Jeho jednání může lidem připadat směšné, Vincentova rodina nicméně ví, že bojuje. „Mám obsedantně kompulsivní poruchu,“ podotkl s tím, že je navíc hypochondr. „Každý den mám jinou chorobu. Momentálně se bojím, že za dva dny oslepnu. Nevím, co mi je, bolí mě oči,“ pousmál se seriálový student Tobiáš z Ulice.

Pes místo partnerky

Na své problémy je momentálně talentovaný umělec sám. S embryoložkou Anetou Kňávovou (25) se před rokem rozešli. Herec rozchod oznámil po udílení cen Český slavík, kde ho vyfotili, jak se líbá s herečkou Annou Kadeřávkovou (25). „Mám fenku Coco. Partnerky mě tak hezky nevítají doma jako ona. Navíc partnerce musíte koupit víc než kus šunky,“ vtipkoval Navrátil v talkshow 7 pádů Honzy Dědka. Co na sebe ještě prozradil, sledujte dnes, tedy 7. listopadu od 21.35 hod. na Primě.

Video
Video se připravuje ...

Navrátil má nový byznys s mámou Žilkovou: A co říkají na rozchod Agáty? Petr Macek

Co je OCD?

Obsedantně kompulzivní porucha (zkráceně OCD) postihuje až dva jedince ze sta, u žen se objevuje častěji než u mužů. Jsou pro ni typické vtíravé myšlenky (obsese) a nutkavé opakující se jednání (kompulze). Když člověk provede potřebný rituál, úzkost mizí, ale dočasně. Postupně tak vzniká začarovaný kruh. Rituály tak můžou vyplnit velkou část dne, mnoho lidí trpí větším počtem obsesí najednou.

Dárky od škrta

Zvláštně se herec staví i ke kupování dárků. „Já jsem celý život velmi špatný na dárky, tak dávám lásku. Zapomenu, tak vezmu plechovku od tenisáku, dám do ní pusinku, dám lásku. Agáta vždycky dává kabelky, auto... To umí dát každej, ale lásku, to umí dát jenom pravý škrt,“ vtipkuje Navrátil, který po rozchodu své sestry Agáty Hanychové (38) s Jaromírem Soukupem (54) stojí za ní. A obdivuje i svou mámu Veroniku Žilkovou: „Máma mě učila herectví. Mám celé to herectví s ní spojený a myslím si, že je nedoceněná. Přestože má Českého lva, myslím, že je herečka světového formátu a já bych se chtěl stát natolik dobrým režisérem, abych využil celý její potenciál,“ dodal.

Fotogalerie
67 fotografií