Drobounká herečka má totiž něžnou nožku číslo 36! „Vzali jsme nejmenší, které měli,“ bránil se Cibulka.

Eva naštěstí dostala mnoho dalších dárků. Například knihu o sobě – Popelka 70. „Nebude volně v prodeji. Má menší náklad a my ji budeme prodávat pouze na našich představeních,“ prozradila deníku Aha! Hrušková. Kmotrami se staly zpěvačka Lucie Bílá (55) a harfistka Jana Boušková (51) z České filharmonie, která momentálně učí v Londýně.

Kytarový virtuos Štěpán Rak (76) věnoval dárek nehmotný, ale o to cennější. Zahrál Evě Jednoho dne se vrátíš z filmu Tenkrát na Západě.

Početnou rodinu na oslavě v Radiocafé v Českém rozhlase zastoupil syn Zdeněk Rohlíček s malou Elinkou. S hraním nejen pro děti po celé republice, kterému se manželská herecká dvojice věnuje, souvisí i další dárek. Ředitel školy v Děčíně, kde v pondělí s manželem Janem Přeučilem (85) vystoupili, Karel Raichl, namaloval legendární Popelce portrét.

I když Eva se při oslavě držela hodně zpátky, dárky ani nepobrala. „My jsme trochu slavili mé narozeniny, když měl Honza pětaosmdesátiny. Ty byly velkolepé,“ dodala filmová Popelka na vysvětlenou, proč byla oslava komorní.

Dvojitá oslava

V roce 2012 měli Eva a Jan dohromady 135 let! Jí bylo 60, jemu 75. Tehdy pozvali hosty na brunch, což je něco mezi pozdní snídaní a předčasným obědem. Mnozí tápali a vyděšeně se ptali, co že to vlastně ten brunch je.

Nic zásadního, prostě malá oslava s milými lidmi to tehdy byla. Brunch je termín složený ze dvou anglických slov breakfast + lunch (tedy snídaně a oběd). Označuje jídlo v pozdním ránu či brzkém dopoledni (od 10 do 11.30).

VIDEO: Eva Hrušková slavila sedmdesátiny: Střevíčky pro Popelku!

Video
Video se připravuje ...

Přeučil a jeho Popelka Hrušková: Evakuováni z pendolina! Kateřina Štichová, Jan Jedlička

Fotogalerie
47 fotografií