Manželka Willa Smitha a herečka Jada Pinkettová odhalila svou diagnózu alopecie v roce 2018 a od té doby dodává ženám s podobným onemocněním sebevědomí tím, že natáčí různá videa.

A právě z této nemoci si na adresu Jady zavtipkoval moderátor Oscarů Chris Rock. To vytočilo jejího manžela Willa doběla, v přímém přenosu se zvedl, přišel k moderátorovi a dal mu pořádnou facku. Toho to viditelně překvapilo. Pro ty, kdo do té doby váhali, jestli nešlo o sehranou scénku či kontroverzní žert, Smith svůj vážný závěr stvrdil slovy: „Neber si jméno mojí ženy do tý svý zas*aný huby“ a viditelně naštvaný to zopakoval rovnou dvakrát.

VIDEO: Skandál na Oscarech! Will Smith napadl Chrise Rocka!

Video
Video se připravuje ...

Skandál na Oscarech! Will Smith napadl Chrise Rocka! Reuters

Alopecií trpí i moderátor Tomáš Drahoňovský, který ji před veřejností dlouho tajil. „Když mi holých míst na hlavě čím dál víc přibývalo, začal jsem chodit permanentně v čepici. A někdy na přelomu listopadu a prosince jsem došel k závěru, že už dál nemá smysl malou část nepoškozených vlasů na hlavě honit. I když bych se tenkrát pořád mohl česat tak, aby nikdo v okolí nic nepoznal, pro ulehčení vlastní psychice jsem si řekl, že ty zbytky musí jít dolů,“ říká Drahoňovský.

Odborníci alopecii popisují jako přehnanou reakci imunitního systému, který v těle likviduje folikuly, tedy tkáň, z nichž vlasy či vousy vyrůstají. Méně jasno ovšem mají v tom, co onemocnění spouští. Mezi potenciálními příčinami uvádějí genetické predispozice, špatnou životosprávu, životní prostředí, dlouhodobý stres i zlomové životní události.

Fotogalerie
37 fotografií