Vzali se v roce 2000, pouhý rok poté, co přišel herec Jan Přeučil o svou první manželku Štěpánku Haničincovou (†68). I když se znali řadu let, cestu k sobě našli až poté, co bývalá hvězda dětských pořadů s legendárním čertíkem Bertíkem tragicky a pod vlivem alkoholu upadla ve svém bytě na topení… a zranění bohužel podlehla. U dveří truchlícího vdovce se tehdy objevila jeho tehdejší sousedka, herečka Eva Hrušková. I ona si prožila v předchozím manželství těžké chvíle s člověkem, kterého ovládl alkohol.

„Evinka tenkrát zazvonila, přinesla bábovku a řekla mi: ,Sousede, ať se necítíte tolik sám. A kdybyste cokoli potřeboval, stačí zazvonit.‘ Nebudete mi to věřit, ale ona byla první a jediná, kdo tehdy přišel. A v té hrůze a stále ještě šoku to bylo pohlazení po duši,“ vzpomínal pak s odstupem času Jan Přeučil. Neuvěřitelně milé gesto a empatické chování, které jej tehdy zvedly ze dna a nakonec mu přinesly i novou lásku, je ale mezi těmito manželi podle všeho standardem. Drobná překvapení a vyznání lásky si dopřávají i po více než dvaceti letech od veselky!

VIDEO: Přeučil a jeho Popelka Hrušková: Evakuováni z pendolina!

Video
Video se připravuje ...

Přeučil a jeho Popelka Hrušková: Evakuováni z pendolina! Kateřina Štichová, Jan Jedlička

„Láska se musí pěstovat. Honzík říká, že vztah má být tvůrčí. Třeba si necháváme po bytě různé vzkazy. Například: „Tady je pusa pro mého Eváčka.“ A je tam u toho namalovaná pusa. Vzkazy si ukládám, je to milé,“ prozradila svůj fígl na dlouhotrvající lásku Hrušková, kterou si diváci zamilovali jako Popelku z oblíbené pohádky, co vznikla v roce 1969. Tehdy jí bylo pouhých sedmnáct let a před sebou měla celý život. Letos v březnu oslaví tato dáma významné životní jubileum, kulatiny - bude jí rovných sedmdesát.

K trvalému a fungujícímu vztahu i po mnoha, mnoha letech ale podle ní prý patří i něco jiného nežli jen láskyplná vyznání a každodenní romantika: Pořádná dávka tolerance a legrace. „My ženy, zvláště v mém věku, máme dojem, že máme pořád pravdu. Tak my ji máme, o tom žádná, ale nemusíme na ní trvat. Spíš se těm věcem zasmát, i když víme, že s manželem nebo partnerem to myslíme dobře. On to ví také, ale potřebuje si zazlobit,“ usmívala se Hrušková mezi kytičkami nově otevřeného květinářství na Smíchově.

Fotogalerie
54 fotografií