Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pohřeb Urbánkové (†83): Nejsilnější momenty! Sestra o berlích, kamarádky ze Semaforu, ukládání do hrobu

/
  • Naďu Urbánkovou pohřbili v Želivě.
    10. února 2023 ● 17:37

    V jejím milovaném Želivě se v pátek odpoledne loučili nejbližší se zpěvačkou Naďou Urbánkovou (†83). K poslednímu odpočinku ji uložili kousíček od farního kostela a na poslední cestu jí krásně svítilo. 

  • 1.

    Kostel plný celebrit

    I když se jednalo o pohřeb jen pro nejbližší a rozloučení s plnou parádou proběhne až ve středu, i tak se to v kostele hemžilo slavnými osobnostmi. Nechyběl například režisér Tomáš Magnusek (38), PR expert René Kekely, zpěvačky Petra Černocká (73) a Miluška Voborníková (73), vdova po Jiřím Brabcovi (†63) zpěvačka Šárka Rezková (53), kadeřník hvězd Michal Zapoměl, dirigent Fantoma opery Michal Macourek (51), hudebník Petr Hannig (77), herec Jan Cina (34), moderátor Karel Voříšek (59) nebo filmová Popelka a manželka Jana Přeučila (85) Eva Hrušková (70). 

  • 2.

    Zničená Fabiánová

    Hlavní organizátorkou rozloučení byla dcera Urbánkové, Jana Fabiánová. Ta zcela pochopitelně působila naprosto zničeně. Psychickou oporou jí měl být partner Petr Baťha... Ten ale chvílemi vypadal snad ještě deprimovaněji, než ona. 

  • 3.

    Záplava gerber

    Květinová výzdoba shodou okolností skvěle ladila s krásným počasím, které v době pohřbu v Želivě panovalo. Jednalo se totiž skoro výhradně o oranžové gerbery, na které skrz okna kostela dopadaly paprsky slunce. 

  • 4.

    Dojemné písničky

    Nesměl chybět hudební doprovod! Kostelem zněly písně pětinásobné Slavice Nebeská bránaZávidím a další. Právě píseň Závidím přitom zpíval herec a zpěvák Jan Cina, když v pořadu Tvoje tvář má známý hlas ztvárnil Naďu Urbánkovou. Chvíle pro něj musela být o to dojemnější.

  • 5.

    Sestra o berlích

    Sestra Urbánkové Drahoslava Valkounová má potíže s pohybem a musí si pomáhat berlemi, ani to ji ale nezastavilo a na pohřbu Nadi nemohla chybět. Přišla v modrém kabátku a strakatém kloboučku s krempou. Když Naďu vynášeli z kostela, neubránila se slzám a oči si musela otírat kapesníčkem. 

  • 6.

    Rakev hned uložili

    Ve středu se bude v Praze konat ještě rozloučení pro veřejnost, rakev se slavnou zpěvačkou už ale byla uložena k věčnému spánku do země. Stalo se tak bezprostředně po prvním obřadu.

  • 7.

    Kamarádky ze Semaforu

    Letité kamarádky ze Semaforu Petra Černocká a Miluška Voborníková dorazily bok po boku a navzájem se psychicky držely. Z Nadi obě celý život čerpaly – protože byla o deset let starší, stále se od ní měly co učit. 

  • 8.

    Voříšek s Popelkou

    Moderátor Karel Voříšek (59) přišel bez partnera, doprovod ale měl. Dorazila s ním filmová Popelka Eva Hrušková (70), manželka Jana Přeučila (85), s nímž Voříšek napsal knihu. 

     

    Moderátor pak stejně jako Magnusek nebo Kekely promluvil i nad rakví. S Urbánkovou dlouhé roky pracoval a mezitím se z nich stali dobří přátelé... Mívali spolu zábavný program, se kterým jezdili po republice. 

  • 9.

    Galerie

    Na všechny fotografie se podívejte v naší galerii. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami Videohub

    Fotogalerie
    268 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

ahojky: Sem samadoma...Nevidím Bohdalku. Že by chyběla? Divné.

(11. 02. 2023 14:27)

ahojky: Nejlepší fotka je, jak se tam "Popelka" šťourá v nose. Něco tam loví.

(11. 02. 2023 11:55)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy