Se slušivým turbanem na hlavě, perfektně nalíčená a hezky oblečená vyrazila do pražského obchodního centra na Pankráci. Byť jí bylo jasné, že se nevyhne zvědavým pohledům, opětovala je s úsměvem na tváři. 

I když dcera Felixe Slováčka (80) znovu ze všech sil bojuje s rakovinou, na jejím vzhledu se to krom ostříhaných vlasů nepodepsalo. Mezi lidi nevyrazila kvůli nákupům, ale ředitel soutěže Anděl mezi zdravotníky David Novotný ji pozval, aby se stala kmotrou nových kalendářů výše zmiňované soutěže a soutěže Muž roku.

Vlasy šly dolů

Dcera Dagmar Patrasové (67) byla coby porotkyně součástí projektů dávno před diagnostikou své nemoci. S jedním z finalistů Anděla se v létě nechala i do kalendáře zvěčnit. 

„Cítím se jak kdy, teď víc odpočívám, než dřív. Jedu ještě na jednu akci, mám toho dneska hodně. Nejšťastnější jsem, když zpívám. Měla bych odpočívat, ale moc se mi to nedaří. Neumím to,“ řekla Anička Blesku. 

Vysvětlila i to, proč do společnosti vyrazila s turbanem na hlavě. Ostříhala si totiž vlasy ještě víc. „Ony by to ještě nějaký ten týden zvládly, ale v momentě, kdy jsou kořínky tak slabý, že zůstávaj v rukou, tak já se na ně nechci koukat. Shodila jsem to do takového miniježečka, se kterým ještě nejsem tak ztotožněná, tak s ním ještě nechodím do společnosti bez pokrývky,“ vylíčila pro primcký Showtime.

„Jsem teď vlastně dost v začátku, takže je to náročný, než si tělo úplně zvykne, pořád zkoumám, co můžu a co nemůžu. Zatím jsem to nedokázala moc ovlivnit. Měsíc jsem se vlastně nehejbala, což mě velmi psychicky trýzní,“ odhalila, jak na tom aktuálně je. 

„Nemám zakázané nic,“ vysvětlila.  „To, co tělo dovede, můžu dělat dál, ale zatím to nedovedlo. Ale teď se mi začalo konečně líp dýchat, takže třeba příští týden bych se do toho mohla opřít a vrátit se i na kruh,“ věří blondýnka.

Věří na anděly?

Také prozradila, že se jí změnily chutě. Po chemoterapiích vyhledává především jídla méně kořeněná než dříve. „A mám i takový vůně a chutě, jako kdybych byla těhotná. Třeba potřebuju pít lák z okurek, přitom to nechápu, nemám žádnou hormonální léčbu,“ smála se. „Ale věřím, že si tělo řekne, co potřebuje, a tak se mu snažím vyjít vstříc. Když si řekne o kremroli, budu si muset bohužel dát i kremroli,“ vtipkovala. 

A věří vlastně na anděly? „Věřím, myslím si, že nás doprovázejí každý den. Někdy mám poct, že už si ze mě dělaj trochu pr*el, upřímně,“ zhodnotila pro Showtime se smíchem svou situaci Slováčková. „Za poslední měsíce jsem jich potkala spoustu. Díky tomu, že v nemocnici máme vždy milé sestřičky a taky paní doktorky, tak se tam vlastně vždy těším. A trochu to odlehčí těžkost té situace,“ doplnila dokonce.

Na akci s respirátorem

Následně dorazila i do Kongresového centra na představení koncertu Ladislava Bubnára (39) Lady Carneval. Chtěla totiž podpořit kolegu, který strávil dětství v dětském domově. Úžasný Bubnárův hlas svého času chválil i sám Karel Gott (†80). 

Kvůli náročné léčbě ale musí být Anička opatrná a nezdržovat se mezi davy lidí moc dlouho, aby se vyhnula chřipce nebo různým virovým bacilům. Za hodinku už tak spěšně odcházela pryč. „Nezlobte se, musím běžet do studia,“ řekla deníku Blesk a potvrdila tak, že pracovat nepřestala.  

Na samotě s přítelem

Aby zbytečně své oslabené tělo nevystavovala nebezpečí nákazy virózou, přesunula se Anička na konci října na rodinnou chalupu v Českém ráji, kde zůstala pár dní . Společnost jí tam dělala nejenom fenka Jindřiška, ale také přítel, kterého nedávno přiznala světu. 

„Můj současný přítel je muzikant, ale znali jsme se dlouho předtím. Než jsme spolu začali chodit, byli jsme předtím nejlepší přátelé,“ svěřila se Slováčková. Nejenom on, ale i celá rodina jsou Aničce velkou oporou v boji se zákeřnou nemocí. 

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

Fotogalerie
94 fotografií