Po měsících hry nakonec Kamil Bartošek (38) alias Kazma rozprášil své miliony z vrtulníku na pole za Lysou nad Labem. Těm, komu s ním ještě nedošla trpělivost a hry se chtěli i nadále účastnit, poslal několik hodin předem šifrovanou zprávu s informacemi, kdy a kde k tomu dojde. Podle jeho odhadů na místo nakonec dorazily asi čtyři tisíce lidí, kteří se zběsile hnali jeden přes druhého a volné bankovky si cpali do tašek. 

Ten, kdo byl opravdu aktivní, si mohl nasbírat slušnou částku. Jak ale uvádí server extra.cz, všechno nasvědčuje tomu, že Kazma peníze před rozdáním nezdanil. Daňová povinnost by tak padla na samotné soutěžící. 

Video
Video se připravuje ...

Kazma prozradil, co se stane s penězi! Instagram

Původně bylo v plánu částku zdanit v momentě, až někdo ze zájemců rozluští šifru, správně popíše, jak na řešení přišel a splní i všechny další potřebné podmínky. „Výherce získá vítězstvím v soutěži výhru ve výši 1.000.000 USD, a to před zdaněním ze strany pořadatele. Soutěžící berou na vědomí, že výhra v soutěži je zdanitelný příjem, který ke dni vydání těchto všeobecných soutěžních podmínek podléhá dani ve výši 15 %, kterou je povinen pořadatel srazit z výhry a odvést místně příslušnému finančnímu úřadu,“ uvádí pravidla soutěže. K výhře ale nakonec nikdy nedošlo, protože nikdo šifru nerozluštil. 

Bartošek navíc nikdy o zdanění nemluvil a pokaždé, když zmiňoval částku, která bude shozena z vrtulníku, uváděl číslo jeden milion dolarů. Zdá se tak, že peníze zdaněním zřejmě neprošly. Pokud si někdo nasbíral bankovky v hodnotě přesahující 50 tisíc korun, neměl by otálet a měl by se státu přihlásit se zaplacením patnácti procentní daně. Jinak mu totiž hrozí tučná pokuta. 

Kazmo, přiznej původ peněz!

„Dá se zpětně dohledat, že se tito lidé přihlásili, ale musí se prokázat, že také inkasovali. Pokud Kazma opravdu ten milion shodil, pak by z milionu samozřejmě měla být odvedena daň u příjemců,“ sdělila pro web antiyoutuber.cz daňová poradkyně Blanka Marková.

„Kazma by měl přiznat původ těch peněz. Otázkou ale je, kdo po něm půjde a jak má připravenou legendu. Myslím si, že pokud si dovolil rozhodit milion dolarů, tak má kolem sebe zcela určitě štáb advokátů a daňových poradců, kteří mu alespoň poradí, co má dělat,“ myslí si Marková.

Video
Video se připravuje ...

Kazma shodil peníze na pole. Blesk

Fotogalerie
117 fotografií